18:16 / 20.09.2017 Спорт

Прес-конференція з нагоди першого пробігу Vasylkiv Run

23 вересня 2017 року місто Васильків прийматиме надзвичайну спортивну подію, присвячену 85-річчю утворення Київської області – перший легкоатлетичний пробіг Vasylkiv Run.

Захід буде проведено під патронатом міського голови Василькова Володимира Сабадаша та за підтримки Національного олімпійського комітету і Управління фізичної культури і спорту Київської обласної державної адміністрації.

З нагоди легкоатлетичного свята відділ молоді та спорту Васильківської міської ради провів прес-конференцію, щоб поділитися з представниками мас-медіа планами щодо спортивної події міста Васильків цієї осені.

У прес-конференції взяв участь начальник управління фізичної культури і спорту Київської обласної державної адміністрації Сергій Тимофєєв.

- Сергію Олександровичу, чи будете Ви особисто брати участь в цьому пробігу?

- Я планую взяти участь сам і всіх запрошую на перший легкоатлетичний пробіг Vasylkiv Run. Я теж був професійним спортсменом, займався ковзанярським спортом, бігав на спринтерські дистанції 500 метрів. Отож запрошую мешканців та гостей міста взяти участь у справжньому спортивному святі.

- Чи відбуваються пробіги такого місцевого рівня в усій Київській області,окрім великих міст таких як Київ?

- Такі пробіги, на щастя, не поодинокі. І до кінця року бігові марафони відбудуться у Білій Церкві, Вишгороді, Нових Петрівцях Вишгородського району. Вважаю, що подібні заходи потрібно запроваджувати для популяризації бігу як виду спорту, для підтримки здорового способу життя.

- Ви за масовість у спорті чи віддаєте перевагу меншій кількості заходів, але більш професійного і якісного рівня?

- Спорт вищих досягнень – це є верхівка айсбергу. А масовий спорт знаходиться «під водою», але більш масштабний. І відбір збірних команд відбувається саме з масового спорту в спорт вищих досягнень, де наші спортсмени прославляють Україну на міжнародній арені.

- Чи мали Ви можливість охопити візити до всіх регіонів Київської області, щоб проінспектувати спортивні споруди та установи ?

- Я проінспектував вже досить багато спортивних об’єктів Київщини. Мені дуже приємно, що багато районів розвивається в спортивному плані, розбудовуючи свою інфраструктуру. В цьому році в рамках виконання програми «Київщина спортивна» планується побудувати 18 футбольних полів зі штучним покриттям. Оплата будівництва буде здійснена по принципу 50х50. Тобто 50 відсотків коштів буде виділено з державного бюджету, а 50 відсотків витрат візьмуть на себе органи місцевого самоврядування.

Про довгоочікувану спортивну подію повідомив Васильківський міський голова Володимир Сабадаш, який виступає головою організаційного комітету.

- Володимире Івановичу, для вас ця спортивна подія була очікувана чи несподівана?

- Звичайно, очікувана, я й сам планую взяти в ній участь.

- Як саме ви вважаєте можна добитися добробуту для рідного міста?

- Перш за все всі зміни, яких прагне людство, треба розпочинати з себе. За допомогою такого заходу ми всі маємо можливість побачити, що кращі зміни створити реально, причому на власному прикладі. Для цього достатньо просто прийти, зареєструватись, стати на лінію старту і побігти. Після фінішу учасники отримають призи НОК України, море позитивних емоцій, оздоровивши своє тіло і очистивши розум. А отже вже завдання відділу молоді та спорту в тому, щоб ці практики увійшли в постійну звичку і люди бажали жити спортом цілий рік.

Модератором заходу стала начальник відділу молоді та спорту Васильківської міської ради Евеліна Березанська (Eveline Berezanska) .

- Пані Евеліно, на кого ви очікуєте з відомих гостей?

- Оскільки пробіг присвячений 85-річчю Київської області, звичайно, ми в очікуванні голови Київської державної адміністрації Олександра Горгана, який любить спорт і переживає за нього. Отож Олександр Любомирович може скласти нам у витривалості досить достойне суперництво. А ще наша спортивна еліта міста чекає на можливість позмагатися з відомим в минулому спортсменом Сергієм Тимофєєвим на 2-кілометровій дистанції, поки він не на ковзанах чи роликах. Насправді, найголовніше, щоб наші жителі не були гостями свого міста. Тому для мене буде важливий кожний учасник.

В нашому пробігу братиме участь жителька нашого міста Надія Воронченко, яка в дитинстві ніколи не займалась спортом, коли навчалась в ЗОШ №2. А бігати почала тільки в дорослому віці. Сьогодні ця дівчинка - багаторазовий призер гонки нації, переможниця олімпік тріатлон команди ван ту трай, призер багатьох міжнародних стартів серед любителів бігу. Тобто біг можна полюбити в будь-яку мить і на все життя. Обираючи біг, ви обираєте здоров’я.

- Моє питання стосуватиметься здоров’я учасників під час пробігу - які вимоги отримання дозволу лікаря на участь у змаганнях?

- Наш пробіг є 2-кілометровою оздоровчою дистанцією, це не марафон, не напівмарафон. Тому зважаючи на те, що обмаль часу на проходження повного медогляду, суддівська колегія прийняли рішення допускати кожного учасника до змагань, який власноручно підпише в картці учасника заяву, що він чи вона особисто несуть відповідальність за своє життя та здоров’я.

- Оскільки це перший пробіг, чи є побоювання, що захід буде малочисельним?

- Найперше, що я вам скажу, виконуючи певну мету цих змагань, головне, щоб цей пробіг був проведений вдруге. Коли ці змагання закріпляться в нашому календарі спортивно-масових заходів, вони стануть традиційними, набираючи все більшу і більшу кількість учасників. І тоді можна буде вважати, що ця мета виправдала всі попередні зусилля. Тому ми не переживаємо, ми готові, ми в очікуванні події, яка з часом стане до душі нашим жителям.

Нагадаємо, що пробіг VASYLKIV RUN відбудеться в суботу, 23 вересня у місті Васильків. Реєстрація учасників почнеться о 9 годині ранку. Стартують учасники о 10.00. Змагання стартуватимуть з центральної алеї Слави і пробіжать центральними дорогами міста,

За додатковою інформацією можна звертатися у відділу молоді та спорту Васильківської міської ради за телефоном: 0671972685.