12:41 / 31.08.2017 Спорт

Вшанування бронзового призера Чемпіонату Світу з вільної боротьби Андрія Яценка

Минулої неділі в Парижі завершився чемпіонат світу з боротьби. Збірна України привезла з нього дві медалі. Срібло у жіночій боротьбі здобула волинянка Юлія Ткач. Єдину ж нагороду чоловічій команді вільного стилю приніс представник найлегшої вагової категорії до 57 кілограмів Андрій Яценко. Вихованець Київської обласної школи вищої спортивної майстерності з Українки Київської області програв першу сутичку американцеві Томасу Ґілману, але три наступних поєдинки втішного турніру в ефектному стилі виграв і після двох золотих нагород кадетського мундіалю здобув першу в кар’єрі бронзу дорослого світового чемпіонату.

Управління не стало байдуже спостерігати за успіхами своїх спортсменів і сьогодні, 31 серпня 2017 року запросило до себе в гості для вшанування успішного виступу призера Андрія Яценка разом з наставником Анатолієм Гуральським.

Начальник Управління фізичної культури і спорту Київської обласної держадміністрації Сергій Тимофєєв тепло привітав Андрія і його тренера Анатолія Гуральського.

«Дякую вам за те, що прославляєте наш край і нашу державу, - сказав Сергій Олександрович. – Бажаю Андрієві успіхів на наступних змаганнях. Ми ж зі свого боку намагатимемося зробити все можливе, щоб життя спортсменів було комфортнішим. Найближчим часом Управління зробить подання для виділення Андрієві і Анатолієві Анатолійовичу стипендій».

Зазначимо, що тривалий час легка вага в українських вільників вважалася проблемною. Але з появою Андрія Яценка ситуація кардинально змінилася. Андрій чемпіон світу серед кадетів 2013 і 2014 років, чемпіон Європи серед кадетів-2013. Торік Яценко виграв срібло на дорослому чемпіонаті Європи, а цьогоріч до бронзи мундіалю встиг виграти медаль такого ж достоїнства на молодіжному Євро до 23-х років і срібло юнацької континентальної першості.
 

Прес-служба Управління фізичної культури і спорту Київської облдержадміністрації