00:01 / 17.04.2020 Общество

Як і коли для школярів закінчиться навчальний рік

У Міністерстві освіти пояснили, як для школярів закінчиться навчальний рік.

Лист із роз'ясненням надіслали керівникам департаментів освіти і науки та керівникам шкіл, повідомляє LIGA.net.

Учням 1-8 і 10 класів радять надіслати копії документів електронною поштою або в інший спосіб, а оригінал віддати у вересні.

У вересні радять організувати в 2-11-х класах вхідне оцінювання учнів, щоб діагностувати рівень навчальних досягнень за попередній рік та планування подальшої роботи по матеріалу, який учні вивчали дистанційно.

У навчальному плані збільшити навчальний час у наступному навчальному році, щоб закріпити матеріал за попередній рік.

Цього навчального року до 15 червня слід оформити свідоцтва про здобуття базової середньої освіти, свідоцтва досягнень, табелів навчальних досягнень учнів. Керівникам шкіл радять розробити і затвердити графіки видачі випускникам 9-х класів свідоцтв з урахуванням протиепідеміологічних вимог.

Зараз педагогам радять організувати окремі дистанційні консультації учням, які хворіють або на самоізоляції, скласти графік дистанційних перевірочних робіт та усних опитувань так, шоб не перевантажити учнів, дистанційно провести підсумкове річне оцінювання досягнень, завершити оформлення шкільної документації, зокрема заповнення класних журналів, після прийняття Урядом рішення щодо послаблення карантинних обмежень.

Оцінювати учнів можуть синхронно, за допомогою інтернету. Асинхронне оцінювання дозволяє учням виконувати завдання у зручний час.

Результати оцінювання можуть фіксувати в електронному щоденнику чи надсилати учневі по інтернету.

Тематичне, семестрове та річне оцінювання можна проводити віддалено, з використанням цифрових технологій.

Учні, які не мають результатів поточного оцінювання з об'єктивних причин, можуть бути оцінені за результатами проведення семестрової контрольної роботи.

МОН рекомендує запровадити гнучкий графік проведення підсумкових контрольних робіт за ІІ семестр. Загальна тривалість має становити не менше 2 тижнів.

Учнів 4-х та 9-х класів звільнили від державної підсумкової атестації.