15:35 / 21.03.2020 Общество

Пожежники емоційно звернулись до громадян, які люблять палити траву (відео)

151 пожежу сухої трави та 4 пожежі лісу зафіксували протягом минулої доби у Львівській області.

Це втричі більше, ніж позавчора, 19 березня, повідомляє Головне управління ДСНС України у Львівській області.

У зв'язку з цим надзвичайники зняли соціальну рекламу проти спалювання сухої трави. У ролику закликають не палити сухостій та не провокувати виникнення пожеж.

За сюжетом відео, літній чоловік під час прийому ліків чує з телевізора інформацію про шкоду спалювання сухої трави. Він згадує дитинство, коли грався поруч розпаленого вогнища, де горіло сухе листя і трава. Коли він подивився у вікно, то побачив, що його внучка бігає поруч такого ж вогнища. Він викликав рятувальників, щоб вони ліквідували займання.

Рятувальники нагадують, що спалювання сухої трави є шкідливим та небезпечним. Під час цього процесу гине все живе: птахи, комахи, тварини, знищується корисна мікрофлора ґрунту.

"Стихійні весняні підпали призводять до лісових пожеж, адже у вітряну погоду вогонь дуже швидко стає неконтрольованим і враз може перекинутися з полів, пасовищ, очеретів, господарських угідь до лісових насаджень. І тоді невинне багаття дуже швидко може перетворитися в справжнє стихійне лихо", - йдеться в повідомленні.