18:18 / 21.02.2020 Общество

Москва ділить українців на "святенників" і "нєлюдєй"

Поки ми вчора дружно попрацювали на Ольґіно "святенниками" й "нелюдямі", Москва йде далеко далі, ідеологічно обробляючи усі богословські школи Європи. Одна з успішних точок прикладення зусиль - богословські факультети Пряшівського університету у східній Словаччині.

За даними чеського видання Gojda, у православній семінарії Пряшівського університету ректорат відкрито поширює інформацію про "дикий народ", про окрему "закарпатську націю", про Україну як фейк - несамостійну державу в історичному та сучасному контексті, заперечує існування української мови, і такої дратівливої реальності - власної автокефальної церкви, - пише історик Ростислав Мартинюк.

Хто проти (а таких чимало серед семінаристів), тому погрожують відрахуванням. У Словаччині. У Пряшеві. За саму спробу не коритися московським методичкам.

Навіть чехи бачать: українська ідентичність сьогодні переслідується по всьому європейському континенті - цілеспрямованими зусиллями московської агентури. Й за паплюженням самих себе, ми не ладні організувати не просто спротиву, а навіть поставити діягноз.

Проте ключове завдання для Москви таки у Нових Санжарах: поділити українців на "святенників" і "нєлюдєй", на імпульсивну самопожираючу масу, на споживачів гівно-news і в шалі самозаперечення здатних власними руками докінчити справу всього життя Московії - розпорошення та ліквідація української нації.

Звісно для цього їм потрібний й місцевий "ректорат". Що працюватиме загалом за Пряшівським курсом, але трохи в іншому жанрі.

З успіхом, ольґінци!