15:45 / 03.02.2020 Общество

Після порад продати собаку: громада Аджамки вимагає зустрічі зі "Слугами народу" - їх мажоритарник Ігор Мурдій

Після того, як нардеп від "Слуги народу" Євгеній Брагарь порадив жительці Аджамки, пенсіонерці бабі Любі, продати собаку задля оплати газу, громада села вимагає зустрічі зі "Слугами народу". Про це йдеться у сюжеті Центрально українського бюро новин.

Від самого Брагаря громада Аджамки (Кіровоградська область) очікує вибачень, а від свого мажоритарника Ігоря Мурдія ("Слуга народу") хочуть почути відповіді на низку конкретних запитань та спитати за передвиборчі обіцянки. 

Баба Люба зізнається, що голосувала за партію "Слуга народу" на виборах та підтримувала їх мажоритарника (Ігор Мурдій, - ред.). Проте зараз жодних надій на зміни на краще в неї особисто більше не лишилося. 

"(Голосувала, - ред.) за "Слугу народу". А зараз повна недовіра. І краще, мабуть, нічого не буде", - каже 66 річна пенсіонерка. 

ЇЇ пес Шарік, якого депутат Брагарь назвав елітним та запропонував продати, щоб сплатити за комуналку має 14 років, і зараз вже - майже сліпий. 

"Нехай могзи свої продасть та думає, що і кому він каже", - прокоментувала баба Люба свій славнозвісний телефонний дзвінок у студію столичного телеканалу. 

В Аджамці на попередніх виборах "Слугу народу" підтримали 68% людей. Тож, заява представника вказаної політичної сили виклала вкрай велике обурення у місцевої громади. Люди вийшли на підтримку баби Люби та вимагають, аби "слуги народу" приїхали до них задля особистого спілкування. 

"Що ми робимо? Сьогодні продамо собаку, а завтра продамо Батьківщину?", - каже сільська голова Аджамки Тетяна Зайченко. І додає, що громада села офіційно запрошує "Слуг народу" на "гостини". 

Крім того селяни вже готують звернення до Громадської ради при Кіровоградській ОДА та вимагатимуть зниження комунальних тарифів, адже оплатити їх "розміру пенсій не вистачає". 

Нагадаємо, Брагарь виправдовувався за своє висловлювання на адресу баби Люби та її Шаріка на своїй сторінці у соціальній мережі.  Написав, що, буцімто, є люди, які незаслужено отримують субсидію, і приклад Шаріка він, нібито, використав саме для того, щоб підкреслити "таку несправедливість". Хоча, у запитанні пенсіонерки про це не йшлося. Вона лишень поцікавилася у народного обранця, як має платити за газ 2650 грн на місяць, якщо має пенсію у розмірі всього 2000 грн. 

Народний депутат Ігор Мурдій, що був обраний до ВР по 100 округу (до якого входить село Аджамка) на ситуацію поки що взагалі ніяк не відреагував, так і не ставши на захист інтересів свого безпосереднього виборця.