23:08 / 04.01.2020 Общество

Соцмережі обурені можливим приїздом скандального російського політика до Києва

Після тривалої перерви в Україну їде скандальний російський політик Ірина Хакамада, яка підтримала анексію Криму і пропонувала "викупити" півострів в України.

Про візит повідомляється на сторінці Facebook компанії, яка організовує захід.

Відзначається, що виступ Хакамади відбудеться 27 лютого у Палаці спорту в рамках DreamBIG Forum, організованому засновником будівельної компанії Артуром Мхітаряном.

Навесні 2014 року під час прес-конференції з президентом РФ Володимиром Путіним Хакамада назвала його "переможцем", оскільки він "зумів без єдиного пострілу провести операцію в Криму". Заявляла, що Крим "завжди потребував російської самоідентифікації", нагадує LB.ua

Також вона пропонувала "викупити" Крим в України, щоб уникнути санкцій ЄС і США.

На анонсований приїзд відреагував глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Розслабляйтеся у передчутті насолоди. Вся московська погань, яка підтримала окупацію Росією Криму, збирається в Україну. Підніжний корм в Москві скінчився, охляли, поправитися вирішили в Києві", - написав Чубаров у Facebook.

У мережі пишуть критичні коментарі.

"Да капец, что ж сюда весь парашистский сброд попер то?!!!"

"Нехай добиваються звільнення від окупації наших територій разом з Кримом, якщо хочуть сюди їздити коли небудь. Але не зараз"

"С таким успехом, к нам "в гости" скоро приедет Путин со Скабеевой".

"Не виступить. Вимагаємо термінового скасування виступу ворога України та вибачення від компанії Taryan Group", - заявив журналіст Айдер Муждабаєв.