03:27 / 30.10.2019 Общество

"Слугам народу" пригадали обіцяні 4000 долларів зарплатні вчителям

Профспілка працівників освіти і науки вимагає від парламенту не приймати поправки до законопроекту Про повну загальну середню освіту.

Сьогодні відбулася акція протесту вчителів і представників освітньої сфери. Близько тисячі учасників зібралися біля Верховної Ради протестувати проти скасування надбавок вчителям за класне керівництво, перевірку зошитів, вчені звання тощо, пише Газета.

Під час акції виступив голова фракції "Голос" Святослав Вакарчук. Його депутати внесли поправки до законопроекту про середню освіту.

"Я щиро сподіваюся, що сьогодні Святослав Вакарчук почув голос освітян, - каже голова постійної комісії з питань освіти, науки, молоді та спорту Київської міської ради Ганна Старостенко. - На жаль, до цього правки "Голосу" до законопроекту про загальну середню освіту передбачали лише звуження прав вчителів. Надіюся, що вони їх відкличуть".

Акція повинна мати найбільший ефект для команди "Слуга народу", сподівається Старостенко.

"Саме партія Володимира Зеленського під час участі у передвиборчій кампанії обіцяла підвищити заробітну плату освітянам, - додає Старостенко. - З їхніх уст звучали слова про збільшення зарплати до чотирьох тисяч доларів. Вони потім, звісно, вибачилися, що трохи обрахувалися. Тим не менш, говорилось про престижність і повагу до цієї професії".

Якщо правки не відкличуть, то їх просто не потрібно приймати в другому читанні, повідомляє голова постійної комісії з питань освіти, науки, молоді та спорту Київської міської ради.

"В проекті бюджету на 2020 рік потрібно збільшити базову ставку для освітян. Така можливість є. Ми вже бачимо, що перевищені видатки на Раду національної безпеки і оборони України". - говорить Ганна Старостенко.

ТЭГИ: