11:07 / 24.10.2019 Общество

Запорізький губернатор Туринок може стати першим очільником області, якому СБУ не надасть допуск до державної таємниці

Інсайдерам нашої редакції вдалось з`ясувати обставини, що свідчать про те, що Віталій Вікторович Туринок не має права обіймати посаду голови обласної державної адміністрації, пише important.com.ua.

Річ в тому, що згідно біографічної довідки, Віталій Туринок ніколи не проходив військової служби та взагалі не має військової підготовки.

З власних джерел ми дізналися,  що Віталій Вікторович не перебуває та взагалі ніколи не перебував на військовому обліку. Припускаємо, що на момент призначення на посаду, надав недостовірні відомості відносно себе для отримання губернаторського крісла.  У зв’язку з відсутністю будь-яких підтверджуючих документів про військовий облік, СБУ в Запорізькій області не має можливості надати йому допуску до державної таємниці.

Вважаємо, що вищезазначене є адміністративним правопорушенням, що передбачене  ст. 210 КУпАП «Порушення військовозобов'язаними чи призовниками законодавства про військовий обов'язок і військову службу».

Тож, виявляється, губернатор в силу об’єктивних чинників не здатен дати раду військовим формуванням та ефективно координувати їх спільну діяльність, тим більше в разі агресії, і це на території прифронтової області.