18:22 / 02.10.2019 Общество

Пани Шаров та Шевцов – нові обличчя чи старі "гвинтики" корупційної системи Міністерства освіти і науки України? (відео)

День “повалення” режиму Порошенка – режиму корупціонерів та здирників, а це був день остаточної перемоги на виборах Народного Президента України Зеленського Володимира Олександровича, більшість з громадян України (а це 73%) і по сьогоднішній день вважають загальнонаціональним святом.
 
Навіть в одному ряду з Різдвом, Пасхою, Новим роком, днем народження. Сподіваємося, що і через п”ять років ця дата буде святковою та приємною. Приймаючи участь в тих чи інших дискусіях стосовно шляхів розвитку освіти, в тому числі вищої, в Україні більшість з нас (викладачів, науковців), більшість з тих, кому небайдужа освітянська галузь, хоче бути почутими, мати зворотній зв”язок по своїм пропозиціям, напрацюванням.
 
Та величезна підтримка, яку отримав Президент, пояснюється і тим, що в своїй програмі боротьбу з корупцією він поставив на перше місце, пише pero.org.ua.
 
Нещодавно, звертаючись до громадян, знову запропонував кожному боротися з цим ганебним явищем кожному на своєму робочому місці. Для початку – телефонувати на горячий телефон НАБУ (звичайно – він постійно зайнятий).
 
В нашому випадку – такою гарячою лінією повинен бути зв”язок з Міністром освіти і науки України без посередників, без помічників, без звичайних відписок, до яких чиновники МОН великі майстри.
 
Чотири роки практично щотижня надаємо листами інформацію щодо злочинної, корупційної діяльності керівництва Таврійського національного університету імені В.І.Вернадського на чолі з в.о.ректора Казаріним В.П. І чотижня за одними, і тими же підписами (Ковтунець, Шаров, Шевцов) отримаємо листи – відписки.
 
Наприклад, чоитири роки Казарін В.П незаконно займає посаду в.о.ректора Університету тому, що вже рік (не закінчив ще за 3 роки реорганізацію Академії муніципального управління) приєднує ні з того, ні з цього Донецьку музичну академію імені С.Прокоф”єва.
 
Ще три роки тому керівник цього приєднуємого закладу заявив в засобах масової інформації, що у 2016 році всі студенти та викладачі були влаштовані до чотирьох консерваторій і проблем в них не має.
 
Чергова афера Казаріна В.П. під прикриттям Шарова – Шевцова? До кого (чого) вони що приєдують? “Мильні бульбашки ” до “мильних бульбашок”?
 

Нещодавно сам пан Шевцов на своєму “бумері” був в Таврійському національному університеті імені В.І.Вернадського і міг дати реальну оцінку стану справ, відсутності площ, викладацькому складу, в решті решт – зайти до туалету. Побачити все те, що “розвів” великий махінатор та казкар – пушкініст Казарін В.П. на площах колись діючої Академії муніципального управління.
 
Якщо пани Шаров та Шевцов не бачать вже три роки як розкрадаються бюджетні кошти, як знищується український університет та виникає питання : “Чому Шаров та Шевцов відмовляються бачити речі, за якими з іхнього подання повинно йти кримінальне розслідування, чому вони не чують, не сприймають?”
 
На жаль, є тільки після всього одне припущення – корупційна складова. І тому ми задаємо питання : “Пани Шаров та Шевцов будуть виконувати доручення Президента України Зеленського В.О. – боротися з корупцією, чи вони будуть і надалі ” алишатися винтиками старої корупційної системи часів Порошенка, до якої вони так звикли, при якій їм було так тепло та затишно?”. 
 
Микола Корецький