15:33 / 01.10.2019 Общество

Юрист в один момент став розпорядником доль сотень тисяч українських підприємців – що відомо про Гетманцева

Ідеологом нової податкової політики став голова профільного парламентського комітету Данило Гетманцев.

Найбільше обурення в експертному та бізнес середовищі викликали законопроєкти, запропоновані Комітетом з питань фінансів, податкової та митної політики:
№1210 – який ускладнює адміністрування податку на прибуток та збільшуються штрафи;
№1053 – який запроваджує тотальне використання реєстраторів розрахункових операцій та збільшує штрафи;
№1073 – який дає старт тотальній фіскалізації усіх бізнесових процесів.

"З перших днів призначення нова влада пішла в наступ на бізнес. Законопроекти 1053, 1073, що повертають так звану "п’ятикратку", яку раніше скасував президент (Порошенко), впроваджують систему наклепу покупця на підприємця, розширюють застосування реєстраторів (РРО) та інші ініціативи із "закручування гайок" бізнесу, включно з підвищенням податку для ІТ, демонструє реальні наміри нової влади. Стало зрозуміло, що ми, підприємці, - вороги, а особлива ворожа каста для них - це ФОПи", - написав Володимир Попершнюк, співвласник "Нової пошти".

Ідеологом нової податкової політики є Данило Гетманцев, голова профільного парламентського комітету. Юрист за освітою та фахом в один момент став розпорядником доль сотень тисяч українських підприємців.

"У мене є своє власне, можна сказати, особисте ставлення до цього законопроекту. Звісно, його положення узгоджені з виконавчою владою. Однак, навряд чи існує який-небудь ще проект закону, в якому настільки глибоко відображені мої особисті цінності", - з коментаря Данила Гетманцева, виданню "Новое время".

Про Гетманцева також відомо, що він співзасновник та співвласник низки компаній, зокрема юридичної фірми "Юрімекс" та оператора державних лотерей – "М.С.Л.". Працював помічником на громадських засадах народного депутата Володимира Сівковича (Партія регіонів) – працював з ним одразу протягом трьох скликань. Нині Гетманцев - народний депутат України – був обраний за списком політичної партії "Слуга народу".