13:07 / 26.09.2019 Общество

Виконання обіцянки президента Зеленського запоріжцям під загрозою через недбальство обласної влади

Хто винен у тому, що у бюджеті на наступний рік не закладені гроші на запорізькі мости

У проєкті бюджету України на 2020 рік фінансування будівництва мостів через Дніпро у Запоріжжі не передбачене.

Цю інформацію підтвердив народний депутат України від партії «Слуга народу» з Запоріжжя Сергій Штепа.

«Найголовніше, що мене дуже засмутило: в цьому проєкті бюджету немає такого критичного для нас, запорожців, питання, як мости. Ми не побачили, що для них передбачено будь-яке фінансування. Але це питання знаходиться на особистому контролі у Президента. Тому очікуємо якихось змін. Якщо їх не буде, то депутати від партії «Слуга народу», які представляють Запорізьку область, будуть намагатися втрутитися в цю ситуацію і домагатися фінансування для мостів. Ми не можемо обіцяти, що це відбудеться завтра чи післязавтра. Всі повинні тверезо оцінювати, що це величезні гроші, які непросто швидко відшукати», – заявив Сергій Штепа в інтерв’ю виданню «Запорозька Січ».

Варто зазначити, що питання запорізького довгобуду детально обговорювалося ще на першій нараді, яку провів Віталій Туринок у статусі голови Запорізької облдержадміністрації. В обговоренні брали участь і мер Запоріжжя Володимир Буряк, і профільні посадовці, як то заступник голови ОДА з питань ЖКГ та капітального будівництва Віктор Скобліков та начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Андрій Івко. Проте, чи то через некомпетентність посадовців, чи через бездіяльність установи-балансоутримувача, якою є САД, за результатами обговорень до Міністерства фінансів не був поданий бюджетний запит. Відповідно, видатки на запорізькі мости у держбюджеті на 2020 рік не передбачені не через байдужість урядовців, а через недбальство місцевих чиновників.

Водночас нардеп Сергій Штепа радить не робити швидких висновків, адже держбюджет буде корегуватися.

 «Можу сказати, що теперішній проєкт бюджету буде суттєво допрацьовуватися. Бо абсолютно не враховує законодавчих ініціатив, прийнятих нами (Верховною Радою – ред..) у вересні. І це зрозуміло, бо Кабінет міністрів не міг ті зміни, які ми проголосували сьогодні, вже завтра врахувати в новому бюджеті», - зазначив Сергій Штепа.

Нагадаємо, нещодавно була оприлюднена інформація про те, що для відновлення та завершення будівництва мостів через Дніпро у Запоріжжі потрібно близько 12 мільярдів гривень. Одразу знайти ці величезні кошти буде доволі проблематично, їх треба було заздалегідь забалансувати.

Також нагадаємо, що 53,5 млн. грн. наразі виділено на корегування проєкту