15:55 / 04.09.2019 Общество

Противник боротьби з незаконним збагаченням може стати омбудсменом із захисту державної мови

Конкурс на посаду Уповноваженого із захисту державної мови виграв колишній народний депутат, представник дискредитованого "Фронту змін", колишній голова Миколаївської облради, а також колишній очільник прес-служби "Миколаївводоканалу" Тарас Кремінь (на фото), відомий тим, що був одним із 59 депутатів, котрі підписали подання, на підставі якого Конституційний суд України скасував статтю Кримінального колексу України про незаконне збагачення (вона зобов'язувала держслужбовців давати пояснення про джерела їх доходів і доходів членів їх сімей). Про це інформує Рупор з посиланням на власні джерела.

Загалом претендентів було 14. Жолдак Тарас Васильович, Новоженець Ростислав Павлович, Мамалига Андрій Володимирович, Паскевська Юлія Анатоліївна, Черкас Антон Валерійович, Маснюк Валерій Левкович, Рибчинський Євген Юрійович, Ільченко Володимир Іванович, Коверзнєва Катерина Вікторівна, Кремінь Тарас Дмитрович, Бойко Наталя Іванівна, Крисанов Юрій Дмитрович, Дорошенко Андрій Миколайович, Делюста Марина Сергіївна.

Прийом документів завершився 30 серпня, конкурс відбувся сьогодні, 4 вересня.

Після оголошення результатів конкурсу Уповноважений подаватиме свою кандидатуру до Кабміну.

Як повідомляв BAGNET, одна з претендентів на посаду Уповноваженого Катерина Коверзнєва вважає, що весь період незалежності України олігархічна економіка через підконтрольні ЗМІ провадила русифікаційні процеси.  На її думку, в Україні завжди з шаною ставилися до всіх інших мов і культур, та сьогодні нам потрібно чітко виконувати закон, щоб ліквідувати ганебну практику дискримінації української мови в Україні.