10:34 / 28.08.2019 Общество

В.о. запорізького губернатора Слепян підсунула на нагородження президентським орденом рідного батька

Нагороди президента: як високоповажні чиновники ЗОДА кандидатури своїх батьків «проштовхують»

Як виявилось, це не перша його відзнака.

Нещодавно указом президента України були відзначені видатні жителі Запорізького краю державними нагородами України з нагоди Дня Незалежності України, пишуть «Факты Запорожья».

Орденом «За заслуги» III ступеня нагородили і головного інженера комунального закладу «Запорізька обласна філармонія» Запорізької обласної ради Валерія Вініковського.

Згідно з положенням про нагороду, її видає президент. А подання на нагородження мають право робити прем'єр, спікер ВР, голови судів, керівники силових структур, Генпрокурор, міністри і - увага! - будь-які місцеві органи влади. Про це далі.

Звісно, президенту України видніше кого нагороджувати, але зважаючи на те, що у державі проходять бойові дії, а люди промислового містечка щодня здійснюють героїчні вчинки – нагороджують головного інженера Запорізької філармонії (завгоспа). Привід для того, аби встановити причину цього жесту.

Як виявилось, це не перша його відзнака. Так, за багаторічний вклад, професійну майстерність і вагомий внесок у розвиток музичного мистецтва Запорізького краю було нагороджено, з-поміж плеяди артистів, балетмейстерів, — завгоспа Валерія Вініковського.

Щодо його заслужених вчинків, то нам вдалося з’ясувати, що він є головою тендерного комітету Запорізької філармонії та причетний до скандального тендеру по закупці автобусу за цінами літака. Про це видання «Факти Запоріжжя» писало раніше.

Нагадаємо, у червні 2019 року був завершений аукціон на покупку туристичного автобуса для перевезення творчих колективів Запорізької обласної філармонії, вартістю 7,5 млн грн. через майданчик електронних закупівель «Прозорро».

Крім того, родина Вінковських володіють низкою компаній, серед яких ТОВ «Варус», ПФФ «Гигель» та ПП «РАЙДУГА-ПЛЮС».

Також нашому виданню стало відомо, що Валерій Вініковський є батьком Елли Валеріївни Слепян (т.в.о. голови ЗОДА), яка, власне, і подала його кандидатуру на отримання державної нагороди.

Отож, звертаємось до правоохоронних органів перевірити факт щодо можливого конфлікту інтересів пані Слепян.