19:42 / 23.08.2019 Общество

Спорт - це невід’ємна складова розвитку країни

У кожного є розуміння, що саме спорт є основною здоров’я нації, підростаючого покоління та людського потенціалу.

Спорт це не лише м’язи та енергія, спорт – це інтелект, спритність, креативність та відвага. Саме спортсмени найбільш гідно представляють Україну на міжнародній арені. У багатьох країнах Україна асоціюється з чемпіонами світу з боксу, володарями кубків світу з футболу та спортивними рекордами у інших дисциплінах.

Для того, щоб підтримувати свій імідж спортивної нації, необхідно проводити комплексну роботу по залученню молоді до спорту, пропагуванню здорового способу життя та об’єднанню небайдужих людей.

Нажаль, на сьогодні держава не має значних ресурсів для проведення такої роботи у повній мірі, однак цього не можна сказати про громадський сектор. Українська громадськість завжди активно долучалась до організації заходів культурного, спортивного чи соціального напрямку.

Громадські інституції в Україні виконують значну роботу становлення нації і зміцнюють її потенціал.

Яскравим прикладом може слугувати Всеукраїнський проект «Національна платформа», яка організовує, проводить та залучає суспільство до своїх ініціатив, створює майданчик де об’єднуються креативні, кваліфіковані та професійні особистості.

Так, 18 серпня 2019 року «Національна платформа» організувала спортивний захід «Спортивна платформа», який об’єднав активістів, спортсменів, меценатів, лідерів думок та кожного, кому не байдуже майбутнє України.

Захід пройшов на території столичного ВДНГ, куди завітало багато жителів та гостей столиці. Свято було цікаве як для досвічених спортсменів, так і для дітлахів, які мали можливість взяти участь у показових змаганнях та спортивних конкурсах, які проводили професійні спортсмени, показуючи приклад наступному поколінню.

Як сказала ініціаторка проекту, Катерини Одарченко: «Мета заходу - розвиток та популяризація фізичної культури та спорту, як основи здоров’я нації - public health, що є одним з напрямків діяльності «Національної платформи» - всеукраїнського проекту, який об’єднує експертів з різних галузей, що розробляють комплексну стратегію розвитку держави».

Також важливий внесок у проведення заходу вніс Сергій Клєц – керуючий партнер юридичної компанії Questa Group, меценат, активний громадський діяч.

«Як учасник проекту Національна Платформа, я розумію наскільки важливо саме зараз у період реформування обʼєднати компетентних спеціалістів у сфері спорту та громадського здоровʼя задля створення комплексної національної стратегії розвитку, яка переросте у законодавчі ініціативи. Тому особисто для мене було важливо підтримати сьогоднішній захід», - сказав Сергій Клєц на святі.

Сергій доволі часто відгукується на ідею проведення подібних заходів, підтримує спортивні починання молоді та допомагає у реалізації інших соціальних ідей.

Важливо відзначити, що до проведення заходу долучився і Андрій Даценко, засновник «Фундації інноваційного лідерства», без його активної участі, свято не відбулося б.

До речі, «Фундація інноваційного лідерства» часто проводить подібні заходи та долучається до проектів спортивного та соціального спрямування. Однак, сфера діяльності фундації цим не обмежується. Протягом тривалого часу «Фундація інноваційного лідерства» здійснює роботу по створенню спільноти бізнес-лідерів для глобального та системного вирішення проблем малого та середнього бізнесу. Вони підтримують підприємців, які прагнуть змін на краще та покращують бізнес-клімат в державі.

Тимур Чмерук, як активний учасник проведення цього заходу, зазначив, що спорт сприяє розвитку не тільки фізичних характеристик особистості, а і сприяє становленню та зміцненню духу нації.

«Спорт - це важливий компонент здорового виховання молоді, це приклад, який вказує правильні орієнтири для молодіжної політики вцілому. Нам важливо, щоб кожен бажаючий мав можливість не тільки займатись, а і самостійно поспілкуватись з професійними спортсменами, бачити реальний приклад для себе», - зазначив Тимур Чмерук.

За його словами, вони вже проводили стратегічні сесії в регіонах України щодо соціальних та спортивних потреб населення та переконались, що розвивати спорт важливу у кожному куточку України.

«Важливо, щоб кожен українець, не зважаючи на місце проживання, мав змогу розвиватись», - додав він.

Важливо розуміти, що для повноцінного розвитку держави, залучення таких ідейних особистостей до заходу, є ключовою умовою. Ідея позитивних змін об’єднує креативних, фахових та небайдужих людей і синергія їх співпраці дає надію, що майбутнє України має великі перспективи.