22:52 / 20.08.2019 Общество

Гриневич повідомили про корупцію та сепаратизм у вищій освіті (фото)

20 серпня пряд політичних сил та громадських об’єднань провели акцію протесту перед будівлею Міністерства освіти.

Як повідомили у прес-службі партії "Патріот", учасники акції вручили міністру Лілії Гриневич заяву з вимогою навести лад у вітчизняній вищій освіті, зокрема, оголосити вибори ректора у Таврійському національному університеті, які міністерство не може провести вже четвертий рік всупереч Закону України "Про вищу освіту".

Таврійський національний університет імені В.Вернадського, який до окупації Криму базувався у Севастополі, було переведено до Києва у 2016 році з метою забезпечити повноцінну українську вищу освіту студентам з окупованих територій. З моменту переведення вишу до Києва і по сьогоднішній день обов’язки ректора ТНУ ім. Вернадського виконує Володимир Казарін, літературознавець, колишній голова Кримського товариства російської культури та член ради так званого Всесвітнього Російського Народного Собору, який очолює патріарх РПЦ Кирило.

Від міністра Гриневич  вимагали надати офіційну відповідь, хто узгоджував прийняття на посаду громадянина країни-агресора та чому Міносвіти досі не провело виборів ректора ТНУ згідно з законодавством України.