19:31 / 18.07.2019 Общество

ЦВК провела серію тренінгів для членів ДВК

Центральна виборча комісія за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) в Україні провела тижневе навчання членів дільничних виборчих комісій з питань організації підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року.
 
Загалом відбулося 333 чотиригодинні навчальні семінари в усіх регіонах України, в яких взяли участь понад 33 тисячі членів ДВК. Навчання проводили 120 тренерів, які пройшли відповідну підготовку та отримали сертифікати у Центрі управління навчанням учасників виборчих процесів при ЦВК (Тренінговому центрі).
 
Протягом тренінгів їх учасники ознайомилися із системою та статусом виборчих комісій, організацією роботи ДВК, зокрема, в день голосування, та забезпеченням її виборчими бюлетенями й іншою виборчою документацією. Окрім того, розглядалися питання підготовки приміщення для голосування. Також члени ДВК опановували порядок підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці та складання відповідного протоколу, а також порядок розгляду скарг.
 
Слід також зазначити, що під час навчання використовувалися фрагменти навчального фільму, який був створений напередодні позачергових парламентських виборів 2014 року та адаптований Тренінговим центром з урахуванням відповідних змін у виборчому законодавстві.
 
Наприкінці кожного семінару проводилася навчальна гра – симуляція процесу підрахунку голосів виборців, яка давала можливість її учасникам опанувати навички роботи зі списком виборців після завершення голосування, підрахунку голосів виборців та складання відповідного протоколу.
 
Також члени ДВК були забезпечені навчальними матеріалами з питань організації підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року, розробленими Тренінговим центром за підтримки ЦВК та IFES.
 
Зазначені матеріали в електронному вигляді розміщені на сторінці Facebook Тренінгового центру https://www.facebook.com/cec.training.center/ та на інформаційно-навчальному ресурсі "ВИБОРКОМ" http://vyborkom.org.
 
Більшість тренінгів відвідали міжнародні спостерігачі, зокрема, з місій БДІПЛ OБСЄ та CANADEM.
 
Навчання було організоване за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Британської допомоги (UKAID).
Відділ взаємодії із ЗМІ  Секретаріату Комісії