20:07 / 16.07.2019 Общество

Москаленко по-новому застосовує старі методи

Нещодавно з’явилася ексклюзивна інформація від відомого політолога Кирила Молчанова про Ярослава Москаленка, кандидата в народні депутати від 96-го мажоритарного виборчого округу.

Ні для кого не секрет, що пан Ярослав Москаленко — учасник аж 6-ти гучних антикорупційних розслідувань. Також усім відомий той факт, що кандидат вийшов із фракції “Партія регіонів” лише 21 лютого 2014 року, коли зрозумів, що бути у цій партії йому вже невигідно, та й навіть небезпечно.

Москаленко усвідомлював, що довіри людей після всього цього до нього не буде й на парламентських виборах став діяти досить хитро. Так, незважаючи на “темне” минуле Ярослава Миколайовича, дехто таки  долучився до роботи у його виборчому штабі. Звісно, не “за просто так”.

Була обрана досить типова стратегія агітації: зустрічі з виборцями, буклети, позитивні розмови, безкінечні обіцянки і т.д. Однак після соціологічних опитувань і моніторингів стало зрозуміло, що традиційний план пана Москаленка провалився. Сільські голови, які раніше обіцяли гарантований позитивний результат, почали хитрити, а виборцям стало все одно. Особливо після президентських виборів.

Воно й не дивно: розмиті обіцянки “побудувати Європу в Україні — європейські зарплати, європейські дороги, європейська якість товарів і послуг” і забезпечення “достойного життя” у довгій красномовній передвиборчій програмі виявилися не тим, чого насправді бажають жителі мажоритарного округу №96. Їм треба не барвисте пустослів’я, а конкретні дії та чіткі плани. І щоб це було не лише перед виборами, у рамках агітаційної програми, а й (головне!) після обрання кандидата народним депутатом.

Отож пан Ярослав Москаленко вибрав іншу тактику: підкупити багатьох безпринципних виборців, сфальсифікувати голоси завдяки бюлетеням від дрібних кандидатів, а також заплатити кандидатам із відносно високими рейтингами, щоби ті знялися з виборів.

І — хто б міг подумати! — найбільша тут ставка у пана Москаленка на Романа Буковського, який іде з командою “Батьківщини” і вдало забирає виборчий ресурс Москаленка. Буковський знає про свій округ все, активно відвідує навіть найвіддаленіші села, дізнаючись про нагальні їхні проблеми. Та найбільше він завоював довіру тим, що створив власний благодійний фонд і встиг вкласти кошти в кілька потрібних справ.

Однак нещодавно з’явилася інформація, що і Роман Буковський може погодитися на брудну пропозицію Ярослава Москаленка і зняти свою кандидатуру з виборів.

Що ж, дієвість агресивних методів старої політичної школи перевіримо вже зовсім скоро, на виборах 21 липня. А поки що не всі працівники виборчого штабу пана Москаленка готові псувати собі репутацію.