14:25 / 06.06.2019 Общество

Кримінал захоплює ціле місто

З давних давен кримінал мріяв керувати Ніжином ні тільки в своїй сфері, а й в політичному просторі. І сьогодні як ніколи він має можливість захопити владу в повному обсязі, адже нерішучий мер і розпорошеність депутатського корпусу , які практично всі плазують перед новою кримінальною структурою підтверджує цю ситуацію. Зараз ми наведемо тільки факти , без оцінок впливу, тільки факти, а ви шановні читачі, робіть свої висновки, пише Лора Гавриленко.

На початку 2018 року відбулася зустріч двох кримінальних структур Ніжина та Броварів, на якій Олександр Пилипець («Арлекін») та Анатолій Гунько домовилися про об'єднання зусиль для захвата влади в місті, введення своїх людей в керівництво містом та намітили план перемоги останнього на наступних виборах до Верховної Ради. 

Людиною від Арлекіна став депутат-адвокат, якому пообіцяли крісло мера завдання, якого було переплутати карти в міській раді і зробити хаос. З цим завданням депутат з потугами але намагається впоратися хоча, останнім часом Гунько проплатив більш потужного вже собі кандидата-колишнього мера, який нещодавно повернувся з тюрми. І незважаючи що обидва працюють в одному приміщенні в Пасажі і на одних людей поки що згоди ніяк не дійшли, тому план до сих пір повністю й не реалізовується. 

Але повернемося у 2018, першими кроками нового обєднання був захват місцевої партійної ВО "Батьківщини" через рішення вище стоячого керівництва. Арлекін з Анатолієм через правоохоронні органи відкрили ряд кримінальних справ на місцевих керівників, створивши негативний образ останніх  і прогарантував фінансування всіх «добрих справ» і утримання виборів в окрузі в районі 5-7 млн доларів вони отримали добро на рейдерський захват. Маючи неабиякий досвід в цих справах, проведи вони його успішно і зараз контролюють не тільки фракцію Батьківщини, а й сусідні по столу з ними. 

І як би Анатолій не говорив про благі справи, криміналом від нього так і тхне, варто лиш згадати про його кримінальні оборудки з землею та Радіопередавальним центром в Броварах. Видно це і по його коментарям в Фейсбук, не говорячи про погрози працівникам штабу та журналістам. Розуміння в міських чи державних справах у цієї людини не будо і не буде. Да і звідкиля їм взятися і якщо Арлекін грає свою гру більш на амбіційних поривах, то Анатолій простий підлеглий олігархів з групи "Гулівер", якою керує російський бізнесмен Поліщук. Він і поставив йому завдання стати депутатом ВР, для захисту власних інтересів на що і виділяє шалені гроші. Гроші походження, яких йде з Росії адже керівник Гуліверу має прямі і навіть родинні зв'язки з Медвєдєвим.

Але не зважаючи, що власники не жаліють грошей вони в більшості розкрадаються самими керівниками та правими і лівими руками, що керують містом і районом (Горобей та Жукова). Ці люди організовували підкуп виборців та створення сітки на майбутні вибори до ВР.
Що стосується ЗМІ тут вони теж створили колектив журналістів який через деякий час зрозумів з ким має справу відійшов від них, тому їм прийшлось засвітити свою давню людину Волосянкіна, який ненавидів всіх у Батьківщині, але за достойний гонорар почав керувати штабом ЗМІ новоствореної групи.

На даний час створена організація "Правозахист" намагається стати впізнаваємою, як і сам Гунько. Дрібні подарунки та підняття тривіальних питань за рахунок коштів власників, поки ніяких суттєвих наслідків не дало, хоча реальний вплив на міську владу вони вже мають. На жаль власники так і не зрозуміли, що Анатолій так і не навчився навіть спілкуватися з людьми, не те що формувати речення чи бачення майбутнього міста та держави і далі продовжують вливати в цю структуру.

Чи не простіше б було дати кошти на розвиток міста і самим піти в кандидати без цього криміналітету. А поки що пазурі Арлекіна і Анатолія збільшують тиск на діючих депутатів, правоохоронні та судові органи. 
Розпочалася масована брудна кампанія в Соц мережах проти політичних опонентів, політичні провокації, де всі дійові особи якби не скривали, але показують своє лице ...

Ми всі скажемо знову що нічого не змінилося і що ми можемо зробити?! Але надія на нового Президента і на нас самих все таки є. 
Ми повинні знати що відбувається на справді, а не вестися на той пафос який нам тулять в очі запроданці Волосянкін, Гунько і різні прихвостні, які рвуться будь яким шляхом до влади. Ми повинні бачити справжність і підтримувати щирих і відповідальних людей, що працюють на благо міста, а не пройдисвітів, які створоюють такі образи та сценарії щоб дурити нас і далі.