14:10 / 31.05.2019 Общество

Всеукраїнська премія "Диво-Дитина 2019" дала потужну мотивацію талановитим дітям

Напередодні Дня захисту дітей відбулася урочиста церемонія нагородження та показові виступи фіналістів Всеукраїнської премії «Диво-Дитина 2019». Вже одинадцятий рік поспіль найталановитіші діти зі всіх куточків нашої країни продемонстрували свої таланти та досягнення. Премія стала найбільш очікуваною подією для дітей України.

Премія вручається на основі експертної оцінки та за встановленими номінаціями дітям, які мають досягнення у науці, спорті, мистецтві; володіють унікальними розумовими або фізичними здібностями; дітям-рятівникам.

У цьому році організатори отримали понад 1000 заявок, серед яких було обрано трійки фіналісти у кожний з категорій. Учасники, які увійшли в трійки виступили на сцені зі своїми показовими виступами. Оцінювали та нагороджували фіналістів відомі та успішні люди нашої країни: артисти, спортсмени, представники міністерств і відомств, культури і мистецтва, та інші публічні особи, небайдужі до виховання та розвитку дітей. До складу журі ввійшли Ольга Сумська, Віталій Козловський, Юрій Нікітін, Олена Вишнякова, Влада Литовченко, Дмитро Добродомов, Ігор Анісімов, Володимир Васинюк, Віктор Новіков, Олександр Співаковський, Денис Берінчик.

Номінації та переможці

В конкурсі брали участь діти віком від 4-х до 13-и років, які змагалися за перемогу у наступних номінаціях:

  • «Найрозумніша дитина» - Лінов Єгор, Сагатий Тимофій (команда Yellow Cat),
  • «Найспортивніша дитина» - Могильченко Ксенія;
  • «Найтворчіша дитина» - Герман Аліса;
  • «Найдивовижніша дитина» - Михайлова Софія;
  • «Найгероїчніша дитина» - Соловйов Володимир;
  • «Найкреативніша дитина» - Трамбовецька Вікторія.

Цьогорічна Премія відзначилася 2 додатковими нагородами – «Найкреативніша дитина», яку отримала Трамбовецька Вікторія за колекцію одягу для дівчаток. Для 6-річної Вікторії це не перша нагорода. Вона багаторазова переможниця конкурсу талантів Ukrainian Global School, турнірів з тхеквандо, шахів та спортивного танцю.

Серед фіналістів премії було обрано переможця «Global Idea». Це спеціальний приз від Олени Вишнякової, фаундера Ukrainian Global Sсhool, який отримали Єгор та Тимофій з команди Yellow Cat. Хлопці у свої 13 та 12 років неодноразово підкорювали світ робототехніки в Україні та за її межами. А тепер мають нагоду використати 100-годинний курс індивідуальної роботи з провідними фахівцями школи, вийти на новий рівень та досягнути нових висот.

Переможці отримали свої нагороди, а всі інші - потужну мотивацію на наступний рік. І навряд чи буде перебільшенням сказати, що кожен українець може пишатися таким розумним і талановитим поколінням, цвітом нації, нашим майбутнім.