16:32 / 24.05.2019 Общество

Обладміністрація ініціює звільнення керівника запорізької Служби автомобільних доріг

Звільнити не можна помилувати.

Безвідповідальність, збитки й недобудовані дороги: на сесії Запорізької обласної ради будуть розглядати питання з приводу персоналії Андрія Івка. Запропоновано визнати його роботу, як начальника Служби автомобільних доріг Запорізькій області незадовільною. 

Ініціює проект рішення Департамент промисловості та розвитку інфраструктури ОДА.

Пленарне засідання відбудеться у наступний четвер, 30 травня. 

Про тендерні махінації, причетність Івка до корупційних схем, безвідповідальне ставлення до своїх службових обов’язків та саботаж у Службі автомобільних доріг ми писали раніше цілий ряд матеріалів.

Через таке ставлення до своїх обов'язків автошляхи у Запоріжжі майже не ремонтуються.

«Через неефективні управлінські рішення керівника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Івка А.В. створюється реальна загроза транспортного колапсу, та, як результат, непередбачувані соціальні наслідки, катастрофічні майже для всіх сфер життєдіяльності області»,- зазначає директорка департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Марина Барановська.

До слова, на посаді за минулий рік він офіційно заробив 395 364 грн. 

В департаменті ймовіроно хочуть, аби начальника Служби автомобільних доріг Запорізькій області звільнили.

Згідно з проектом рішення, у разі його схвалення, буде направлене звернення до Держагентства автомобільних доріг України, з метою розгляду останнім питання щодо відповідності Андрія Івка займаній посаді, його професійної компетентності у вирішенні поставлених завдань, а також щодо необхідності прийняття відповідних кадрових рішень.



До пана Івка посадовці ОДА мають ряд претензій:

- Низькі темпи виконання робіт на об’єкті «Будівництво автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжі (автомобільна дорога Н-08 Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь, «Під´їзд до о. Хортиця (автотранспортна магістраль через р. Дніпро у м. Запоріжжі), будівництво якого розпочато ще у 2004 році і багато іншого.

- У 2018 році з обласного бюджету в рамках «митного експерименту» було передбачено 60,0 млн. грн. на виконання робіт на магістралі через р. Дніпро у м. Запоріжжі. Однак, Службою автодоріг кошти так і не були освоєні;

Через безвідповідальність пана Івка у поточному році кошти держбюджету в сумі 1,0 млрд. грн, передбачені на покращення стану автомобільної дороги загального користування державного значення Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь) було некоректно розподілено між Запорізькою та Донецькою областями.

Занепокоєний критичною ситуацією з ремонтом та будівництвом автошляхів в регіоні голова Запорізької облдержадміністрації й Костянтин Бриль, який нещодавно звернувся до голови Кабінету міністрів України Володимира Гройсмана по допомогу у розв’язанні проблеми. 

Що чекає на очільника Служби автодоріг, ми дізнаємося у наступний четвер на сесії Запорізької обласної ради. Тож, слідкуйте за новинами. 

Далі буде.