22:47 / 16.05.2019 Общество

Національна платформа – нестандартна відповідь політикам-гречкосіям

15 травня у Києві було презентовано новий проект громадянського суспільства  - "Національна платформа". Ініціатори проекту намагаються стати центром тяжіння для багатьох активних професіоналів, в першу чергу з регіонів, які б створили стратегічний документ для розвитку України і наповнили його новим конкретним розумінням справ на місцях, чого не вистачає багатьом подібним стратегічним розробкам.

Серед ініціаторів проекту Катерина Одарченко - голова Інституту Демократії та розвитку “Polita”, відомий політичний аналітик, Надія Копаниця – бізнес-тренер, спеціаліст в сфері комунікацій,

Сергій Антонюк – автор проекту Антонюк Консалтинг, автор ексклюзивної програми розкриття здібностей людини, бізнес-психолог, ментор, Юрій Сенюк – академік Української Академії наук, голова правління Асоціації ділового співробітництва "Київ-Пекін", Дмитро Герасименко – бізнесмен, засновник руху "Нова українська спільнота", Тимур Чмерук – підприємець, партнер міжнародної інвестиційної компанії “Base capital management”, член Української асоціації професіоналів у сфері GR і лобістів, Вероніка Мудра: голова правління українського представництва міжнародної організації "Біла Стрічка (White Ribbon)", співзасновниця White Ribbon USA, спікер міжнародної платформи TEDxWomen.

Як зазначила Катерина Одарченко, сам процес розробки та створення цього документу буде відповіддю та протидією всім можливим намаганням традиційного політикуму займатися імітацією діяльності

"До нас точно не будуть долучатися люди, які просто хочуть попіаритися, а потім сісти на бюджетні потоки. Ті, хто хоче підкупити виборця за 1000 грн, ніколи не захочуть писати стратегію… Тому сам метод диктує, що цей проект буде успішним та конструктивним. Такі методи потрібні лише свідомим та дієвим людям в Україні".

Також Катерина підкреслила, що "дуже часто ті люди, які беруть участь у праймових ток-шоу, абсолютно не розуміють ситуацію у державі. Говорити мають люди, скажімо, з Миколаївської чи Черкаської областей, які дійсно розуміють ситуацію, наприклад, в аграрному секторі у своїх областях. "Національна платформа" залучатиме таких людей, щоб вони могли конструктивно формувати стратегію розвитку держави". Саме для залучення таких людей у найближчій місяць будуть проведені презентації проекту по регіонах  - у Харкові, Запоріжжі, Дніпрі, Одесі та Львові. Всі активні громадяни можуть долучитися до роботи секторальних груп груп: державницька, економічна та соціальна платформа.