16:46 / 13.05.2019 Общество

Вшановувати добровольців потрібно по всій Україні

4-5 травня було проведено церемонію нагородження Лицарський Хрест Добровольця на Луганщині. Організатори пишаються тим, що ініціативу Жіночої волонтерської сотні самооборони Чернігівщини (#ЖеСЧе) підтримують в інших регіонах, де вшановують Добровольців України.

Як пише на своїй сторінці у Фейсбук Оксана Тунік-Фриз, волонтери тішаться, що мають багато однодумців.

14 березня команда ЛХД провела нагородження Добровольців Львівщини. Це був народний захід, який у Львівській національній філармонії об’єднав патріотів, добровольців, волонтерів, представників влади, митців, родини воїнів та небайдужих львів’ян.

"Ми разом відзначили 20 найгідніших синів Львівського краю. Координатор ЛХД Львівщини Юлія Слободян, спільно з іншими волонтерами, провели велику організаційну роботу. Нам було дуже приємно робити спільну справу з нашими львівськими друзями. І на Львівщині обов’язково відбудеться друга церемонія нагородження і вона буде ще кращою!", - пише Оксана Тунік-Фриз

4 травня в Сєвєродонецьку церемонія пройшла неймовірно зворушливо. Сльози, щирі посмішки, розпач і радість водночас.

Як розповідає режисер заходу, - "Луганська історія #ЛХД розпочалася з Наталії Івашко, яка організувала візит в Чернігів Луганських волонтерів добровольців і саме тоді було вирішено організовувати церемонію на Луганщині. Це був початок. Пізніше мені зателефонував Анатолій Гацько, ветеран і Доброволець Айдару, який і став координатром заходу на Луганщині".

Оксана Тунік-Фриз щиро подякувала всім, хто працював у команді, а також, окремо відзначила команду Луганського обласного театру.

"Коли відкрилася завіса, зі сцени ми побачили повну залу людей, які стоячи оплесками вітала Добровольців свого краю. Це було нереально зворушливо. Наш захід тривав дві з половиною години. На сцену виходили родини полеглих Добровольців, сліз не втримували всі… Бурхливими оплесками, вітальними вигуками народ вітав Добровольців, які виходили отримувати свої ордени. Неймовірне піднесення і гордість за своїх героїв панували в залі. Ці хвилини запам’ятаються на все життя", - описує церемонію активістка.

Вона зазначила й те, що окремого колориту заходу надавали виконавці, співаки – волонтери БАНДЕРІВНА і Євген Мацак., розчулив всіх художній колектив ансамблю сучасного танцю Парадиз Старобільського районного Будинку творчості дітей та юнацтва, подякувала за участь художньому керівнику Вікторії МОЗГО, а також всім людям, які підтримали Луганське нагородження і тим, хто невпинно працює в команді #ВГО_ЛХ.