12:01 / 05.03.2019 Общество

Чи допоможе суд Руслану Тарпану уникнути відповідальності за вкрадені мільйони?

Журналістам стало відомо з надійних джерел, що до Приморського районного суду м. Одеси надійшла скарга депутата-втікача Руслана Тарпана. Зазначеною скаргою відомий Одеський шахрай Руслан Тарпан просить скасувати підозру прокуратури Одеської області по дуже резонансній регіону справі так званого «Глубоководного випуску».

Нагадаємо, що в злочинній схемі Руслан Тарпан діяв з групою осіб та штучно завищував вартість робіт по будівництву систем водовідведення. З метою приховання злочинної діяльності під номерами раніше виданих висновків, фігуранти справи складали інші висновки комплексної державно-будівельної експертизи, а також вчиняли інші незаконні фінансові операції. Внаслідок злочинної діяльності Руслана Тарпана та його поплічників, державі було завдано збитки у розмірі більш ніж 370 мільйонів гривень, погодьтесь це величезна сума для Одеського регіону.

Суддею, який буде розглядати скаргу Руслана Тарпана був обраний Віктор Попревич, що повністю нівелює надію на прийняття законного рішення, оскільки він постійно відзначається вкрай свавільними рішеннями.

Саме Віктор Попревич розглядав справу відомого колеги-судді, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Відео того, як нахабно та з використанням ненормативної лексики вів себе суддя приголомшило майже всіх простих громадян та у всіх не виникло жодного сумніву щодо знаходження судді у стані сп’яніння. Однак у Віктора Попревича було своє бачення того в якому ж стані перебував суддя, тому він закрив справу, мабуть вважаючи, що суддя був тверезий.

Також, Віктор Попревич «відзначився» у справі щодо пожежі у дитячому таборі «Вікторія», де завдяки халатності директора  Саркісяна П. загинули діти. Це саме він ухвалив рішення, завдяки якому з під варти було випущено директора дитячого табору «Вікторія» Саркісяна П. під заставу у сміхотворні 128 тисяч гривень.

У часи судової реформи та переатестації суддів, слід задати питання: «Що ж за фігура цей Віктор Попревич та як далеко він разом з його покровителями може зайти?». Невже жага до грошей переможе справедливість та верховенство права? Відповіді на ці риторичні питання ми отримаємо після розгляду скарги Руслана Тарпана.