13:29 / 16.01.2019 Общество

Під МОЗ похорон ОНМедУ: студенти-медики принесли вінки під відомство Супрун

Ритуальна процесія та вінки під МОЗом. Такий перфоменс ініціювали студенти Одеського медичного університету, які вимагають зупинити атаку відомства на навчальний заклад і критикують так звані реформи в.о. міністра Уляни Супрун та її заступників. До Києва на захист вишу та безстрокову акцію протесту приїхало 300 студентів. Протест підтримують представники медичних навчальних закладів з Києва та Одеси, а також активісти низки громадських організацій, повідомляє ПіК

"Відомство на чолі з в.о. міністра Уляною Супрун фактично знищує виш. Спочатку у навчальному закладі почались перевірки фінансової діяльності, зміна керівництва, потім університет захопили рейдери, ректорат окупували так звані тітушки.

Тим часом МОЗ попри Закон про вищу освіту та принципи самоврядності у навчальних закладах почав призначати своїх людей виконувати функції ректора. При цьому Супрун ігнорувала не лише закони України, а й рішення суду, а намагання легітимного керівництва у супроводі державних виконавців потрапити на робоче місце взагалі назвала спробою рейдерського захоплення вишу", – розповідають студенти ОНМедУ.

Додамо, що вранці будівлю МОЗу оточили металевою огорожею та виставили кордон з нацгвардійців.