16:40 / 11.01.2019 Общество

Депутати назвали прізвища усіх членів ОПГ ужгородського мігранта Волошина

Депутат Ужгородської міськради Іван Волошин створив та очолює організоване угрупування, яке допомагає депутату відмивати кошти, ухилятися від спати податків та привласнювати чуже майно. Про це, із посиланням на дані ужгородських правозахисників та громадських діячів, йдеться депутатському запиті, адресованому Національній поліції України та Національному антикорупційному бюро. 
 
Тож, правоохоронців поінформовано про те, що у більшості схем і оборудок Волошина фігурують 8 осіб. Серед них - приватний нотаріус Наталія Малинич, яка оформилювала і зареєструвала більшість угод купівлі-продажу нерухомості та земельних ділянок Волошиним. Більше того, Малинич є дружиною екс-заступника прокурора Ужгорода, а нині начальника відділу прокуратури Закарпатської області Андрія Малинича. Останній же, у свою чергу, є кумом Волошина та його "головним корупційним представником у правоохоронній системі області".
 
У списку організованого угрупування Волошина фігурує також юрист Артем Німенко. Він був двічі засуджений за шахрайство за надання неправдивої оцінки ужгородського комплексу "Корона" та за незаконне виведення з власності Міноборони будівель ужгородської військової частини.
 
Куратором всіх офіційних і тіньових бізнес-схем Волошина є фінансист та бухгалтер Д. Мацапура. Вона є номінальним власником 4 фірм і декількох квартир, та дружиною О. Мацапури, який до серпня 2018 року працював старшим уповноваженим в особливо важливих справах головного управління Національної поліції в Закарпатській області. Помічником та довіреною особою Волошина є О.Броді, помічником і підставною особою - Ю.Дранчак, підставною особою і супроводжувачем рейдерських схем - Ю.Малик.
 
Допомогу у оформленні і реєстрації окремих сумнівних угод Волошину надає приватний нотаріус М. Балаж. 
 
У списку організованого угрупування Волошина є також його цивільна дружина - Тамара Готра. Вона є номінальним власником частини корпоративних прав, майна і земельних ділянок,  і директором окремих фірм.
 
"Крім зазначених осіб, до тіньових схем І.Волошина періодично залучаються деякі адвокати, колишні та діючі судді, правоохоронці, депутати і посадові особи Ужгородської міськради. 
 
Силовий супровід усіх рейдерських схем депутата І.Волошина здійснює група  спортсменів, колишніх військовослужбовців і правоохоронців, представників криміналітету, яких він утримує і забезпечує. По суті, можна стверджувати, що на території Ужгорода сформувалася і тривалий час безкарно діє злочинно-корупційна організація, очолювана депутатом І.Волошином", - йдеться у документі.
 
Аби з’ясувати, чи відреагували в НАБУ та Нацполіції на незаконну діяльність вказаних вище членів ОПГ Волошина, наша редакція скерувала до правоохоронних відомств відповідний інформаційний запит. 
 
Нагадаємо, напередодні стало відомо, що НАЗК розпочало позапланову перевірку декларацій Волошина за підозрою у незаконному збагаченні. Зокрема, за рік депутат за мізерні кошти придбав близько 30 квартир і сотні тисяч квадратних метрів комерційної нерухомості. 
 
Також нагадаємо, за даними ЗМІ наразі Волошин перебуває на території США разом зі своєю родиною, куди виїхав напередодні новорічних свят.