13:44 / 02.08.2018 Общество

Завершення першої навчальної програми для топ-управлінців сектору безпеки і оборони України

Україна підготувала пакет документів, які визначають, якою має бути наша система безпеки і оборони

В 2017 році Україна підготувала повний пакет стратегічних документів, які визначають, якою має бути наша система безпеки і оборони у 2020 році. Тепер справа за програмою імплементації, ефективність якої залежить від якості рішень та рівня підготовки топ-керівників в сфері безпеки і оброни.

Києво-Могилянська бізнес-школа [kmbs] у співпраці з Адміністрацією Президента України та Ради Національної Безпеки і Оборони України та міжнародними партнерами з Великобританії, Канади та Офісом зв’язку НАТО в Україні відповіла на цей запит створенням стратегічної освітньої програми “Стратегічне лідерство: сектор безпеки і оборони України”, що тривала півтора року. Учасниками програми стало керівництво Служби Безпеки України, РНБО, Адміністрації Президента, Генерального штабу Збройних Сил України, Міністерства Оборони України, Національної гвардії України та інші.

Результатами програми є розроблені та захищені учасниками проекти розвитку та трансформації важливих систем сектору безпеки і оборони України. Вже як випускники, вони приймуть участь в подальшій імплементації цих проектів.

Завершили програму вручанням дипломів про навчання:

  • Олександр Турчинов, Секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Джудіт Гоф, Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні.

Із успішним завершенням програми випускників привітала - Гелена Саврук, керівник програми “Стратегічне лідерство: сектор безпеки і оборони України”:

«Метою програми було підсилення управлінської ефективності колективної кросфункціональної взаємодії та розвиток персональних лідерських спроможностей державних управлінців вищого рівня, які в своїх управлінських ролях безпосередньо та опосередковано приймають участь у формуванні політики, стратегії та реалізації оборонних завдань державного рівня».

Олександр Турчинов, Секретар Ради національної безпеки і оборони України:

«Наші спільні завдання це зміцнення оборонного комплексу України. Щодня ми працюємо над зміцненням міці наших збройних сил та ефективним функціонуванням служб безпеки України. Коли ми говоримо натівські стандарти - це не просто нові технології чи новий штатний розклад, це в першу чергу люди, керівники, які здатні забезпечити завдання захисту держави. І саме таких керівників стратегічного рівня ми потребуємо. І саме тут півтора роки вони готувалися в kmbs. Ми вітаємо їх з отриманням диплому!».

Джудіт Гоф, Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні:

«Лідерство – це поєднання стратегії та характеру. Україна не завжди мала стратегію, але в України завжди був характер, який вражав світ. Тому я щиро бажаю випускникам програми ніколи не втрачайте цей характер в реалізації стратегій над якими ви працювали впродовж навчання»

Анн Крістін Б'єргєне, заступник Директора Офісу зв'язку НАТО:

«Я мала честь бути на захистах проектів і я була приємно здивовано цілою низкою несподівано вдалих рішень які ви продемонстрували. Я сподіваюся ви буде і надалі співпрацювати між собою та реалізовувати напрацьовані рішення»

Грегорі Нетт, заступник аташе оборони Канади:

«Ця програма була задумана як інвестиція в нове покоління топ-керівників сектору безпеки та оборони, що дозволить Україні досягнути її стратегічних цілей в оборонній сфері. Я хочу привітати kmbs та керівництво програми, і побажати й надалі розвивати на вдосконалювати цей проект»

Вадим Поярков, заступник голови Служби безпеки України:

«Ми є свідками того як за підтримки міжнародних партнерів з’являється нова генерація лідерів чий професіоналізм сприяє змінам в країні. Адже ми гостро потребуємо нових лідерів в побудові нової архітектури системи безпеки, яка буде готова протидіяти ворогу в нинішніх умовах гібридної війни. Впевнений ми гідно з цим упораємося».

«Хочу привітати випускників з важливою подією в їх професійному життя. Отримання цих знань і досвіду допоможуть ефективніше досягати наших спільних завдань по забезпеченню безпеки в нашій країні».

Олександр Саврук, декан Києво-Могилянської Бізнес Школи:

«Перш за все вітаю партнерів за допомогу в реалізації такої складної програми та учать державних відомств в процесі від розробки до реалізації програми.

Сьогодні унікальний день. Це перша когорта що завершує навчання. Вони вже проявили неабияке. Ми говоримо про новий рівень спроможностей та здатність до кросфункціональної взаємодії. Ми вже ближче до створення та трансформації великих і складних систем.

Колеги ваші проекти були дуже глибокими і практичними. Вони мають потенціал сутнісного впливу на зміни у ваших відомств. Ви створюєте майбутнє не дивлячись на тренди минулого. Це можуть робити люди котрі мають внутрішні спроможності до лідерства і таких людей називають шляхетними. Вітаю вас!»