20:38 / 18.07.2018 Общество

Соратниця Черновецького Алла Шлапак очолила Київський виборчий штаб "Батьківщини"

Алла Шлапак вміє змінювати партію, орієнтири та політичне забарвлення за лічені дні. Скандально відома соратниця екс-мера столиці Леоніда Черновецького Алла Шлапак стала фактичним керівником виборчого штабу ВО «Батьківщина» у Києві.

У лютому цього року лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко розпорядилася призначити керівником Київського міського виборчого штабу партії відому у столиці Владиславу Молчанову, яка є керуючим партнером будівельної компанії Stolitsa Group, сообщает ua-story.com.ua.

Про призначення забудовниці керівником штабу ЗМІ уже писали, і навіть публікували відповідне розпорядження Тимошенко.

Але як розповів виданню ІНФОРМАТОР інсайдер в партії Юлії Тимошенко, «де-факто, штаб очолила Шлапак». Та сама Алла Шлапак, яка з 2006 по 2011 роки була співголовою Блоку Леоніда Черновецького у міській раді Києва, згодом співпрацювала з Партією регіонів, а наразі є депутатом Київради від політсили «Єдність» Олександра Омельченка.

“Та, що завжди пітримувала Черновецького”, або хто вона – Алла Шлапак, що очолила Київський виборчий штаб «Батьківщини»

Алла Шлапак на засіданні Київради у секторі Блоку Леоніда Черновецького

«Тимошенко хоче за будь-яку ціну виграти президентські вибори, тому залучає до своєї команди одіозних особистостей, які зможуть забезпечити потрібний результат. У Шлапак є «сітка», за допомогою якої вона зможе ефективно скуповувати голоси», – повідомив співрозмовник.

Він зазначив, що Шлапак сама запропонувала Тимошенко, щоби виборчий штаб в столиці очолила Молчанова, з якою вона «давно і тісно співпрацює».

Інсайдер також розповів, що київські «старожили» «Батьківщини» – зокрема, депутати Київради Тетяна Меліхова і Володимир Бондаренко – були категорично проти відповідного «кадрового призначення».

«Припускаю, що незабаром вони оголосять демарш і вийдуть з партії. Можливо, навіть долучаться до команди Гриценка», – спрогнозував він.

Молчанова і зв’язок з «Батьківщиною»

Ще у 2015 році Владиславу Молчанову пов’язували з Партією зелених. Зате в останні роки її прізвище почали згадувати у новинах про діяльність «Батьківщини».

Владислава Молчанова

Наприклад, у квітні 2017 року Молчанова разом головою Київського міського осередку «Батьківщини» Володимиром Бондаренком на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря брала участь в освяченні 10 тисяч пасок, які передали військовослужбовцям у зону АТО, переселенцям та мешканцям прифронтової території. Тоді партійна прес-служба назвала її громадським діячем і благодійницею монастиря.

Молчанова і Бондаренко на освячені пасок

Молчанову називають одним із спонсорів «Батьківщини». А її зв’язок з партією Тимошенко доводить той факт, що за адресою знаходження Благодійного Фонду Владислави Молчанової (м. Київ, вул. Лаврська, 14) розташований офіс столичної організації ВО «Батьківщина».

Компанія Stolitsa Group, якою управляє Молчанова, неодноразово опинялася у центрі скандалів через будівельні роботи без дозвільних документів та нищення пам’яток архітектури.