18:50 / 27.02.2018 Общество

Начальник Інспекції тисне на підлеглого, щоб він "закрив очі" на виявлені правопорушення

Полтавщина неодноразово була в центрі екологічних скандалів. Це і конфлікт навколо Білицького свинокомплексу ТОВ «Сільські традиції», і екологічне забруднення внаслідок видобутку вуглеводнів в селі Сенча Лохвицького району. І ось знову скандал. Цього разу в Державній екологічній інспекції.

Олександр Костенко, старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Полтавської області Державної екологічної інспекції у Полтавській області, публічно заявив про неправомірні дії керівництва та постійний тиск на підлеглих.

Олександр Костенко

      Олександр Костенко

— Я працюю в екологічній інспекції майже 5 років. З минулого року новим очільником інспекції став Осипенко Вадим Георгійович, який на сьогоднішній день тисне на своїх підлеглих, змушуючи інспекторів не звертати уваги на екологічні порушення.

Так, останнім моїм розслідуванням була позапланова перевірка Служби автомобільних доріг у Полтавській області, де я виявив масову вирубку дерев. Вадим Осипенко забороняв мені здійснювати розрахунок розміру шкоди та пред’являти претензії за незаконну вирубку. Після того, як я відмовив йому в цьому, на мене почали здійснювати тиск з погрозами.

Коли і це не подіяло, мене ознайомили з наказом, підписаним Вадимом Осипенком, про моє переведення на підставі, начебто, моєї заяви. Але такої заяви я не писав і писати не збирався.

Вадим Осипенко ще більше розлютився і почав мені погрожувати, що якщо я не підпишу наказ про переведення, то він мене звільнить або посадить за грати. При цьому Вадим Осипенко постійно використовував нецензурні висловлювання.

Вадим Осипенко

Вадим Осипенко

В цей самий час працівники Заярський В.Г., Свириденко С.О. разом із Осипенком В.Г. почали ритися в справах відділу та виносити документи різного характеру: акти перевірок, листи з перепискою та інші документи. Перешкодити їм я не міг, оскільки я там був один. Куди могли діти ці важливі документи з даними про екологічні правопорушення, можна тільки здогадуватись.

Після чергової моєї відмови Вадим Осипенко показав наказ на моє звільнення, в якому підставою був начебто мій тригодинний прогул. Що є повністю безпідставним звинуваченням, — розповів Олександр Костенко.

Такі ситуації в Полтавській області системні. До команди «Справедливості» постійно звертаються вчителі, лікарі, державні службовці з проханням допомогти у відстоюванні своїх трудових прав та законності. Цей випадок один з таких.

Полтавська «Справедливість» бере цю справу на контроль, адже законність — це основа правової держави.

Полтавська обласна організація Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість»