16:23 / 19.02.2018 Общество

Мер фіктивно розлучився, щоб уникнути конфіскації майна при арешті

Ірпінський мер Володимир Карплюк, якому загрожує 12 років позбавлення волі, переписав своє майно на дружину, з якою фіктивно розлучений, але спільно проживає.

За однією з версій, це сталося з метою уникнення конфіскації майна подружжя у разі арешту мера Ірпеня, який більше відомий широкому загалу як “Вова-67” за кількістю задекларованих ним квартир

В декларації ірпінського мера, поданої у 2017 році Лариса Карплюк фігурує як член родини, хоча 17 листопада 2016-го року він офіційно розлучився.

На колишній дружині Карплюка, згідно декларації чиновника, зареєстровані квартири, будинки та земля. Як відомо, в декларації за 2016-й рік у власності родини Карплюка 9 квартир, 3 з яких у Польщі – власність політика та 5 у Бучі – власність Лариси Карплюк. Одну з них жінка здає в оренду прокурору ГПУ.

23 січня відбулося судове засідання у справі колишньої дружини мера Ірпеня Лариси Карплюк, де адвокат і екс-депутат облради Леонід Танцюра клопотав, аби суд зняв арешт на майно екс-дружини. Того ж дня Володимиру Карплюку мали обирати запобіжний захід. На разі , як повідомляє одне з місцевих ЗМІ, В.Карплюк мешкає разом з дружиною у “її” квартирі, що в ЖК “Річ таун”в м.Буча.

Політик оселився в квартирі після повернення з місячної відпустки, в яку пішов одразу після вручення підозри Київською обласною прокуратурою.

Нагадаємо, Ірпінський мер Володимир Карплюк - фігурант понад 10 кримінальних впроваджень, отримав дві підозри, звинувачується у низці тяжких і особливо тяжких злочинів, зокрема створення злочинної організації, розкрадання бюджетних коштів у складі злочинної організації, підробка документів, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великому розмірі у складі злочинної організації.