12:01 / 19.01.2018 Общество

Не менш важливо, ніж англійська

"АБО Дитяча Телешкола" - тут діти розвиваються крізь призму телекамери

"Навіщо моїй дитині телешкола? Адже вона не хоче бути телеведучим... Краще віддам на уроки англійської,"- таку фразу іноді можна почути від батьків. 

І дійсно, неможна недооцінити важливість знання іноземних мов, особливо англійської - адже це інтернаціональна мова. Знаєш англійську - тебе зрозуміють скрізь. Але чи дійсно зрозуміють? 

У сучасному світі більшість успішних людей досягли вершин не завдяки володінню знанням, хоча це, звичайно, відіграє важливу роль, а саме завдяки харизмі та вмінню подавати інформацію так, як треба, вмінню переконувати, а також креативному мисленню. Прикладом може послужити історія всім відомого Стіва Джобса та його менш відомого, але не менш значущого, партнера Стівена Возняка.

Отже, треба знайти такий формат всебічного розвитку дитини, який би вирішував ці питання. А ще й так, щоб дитині було цікаво. А що цікаво сучасним дітям? Все більшої популярності набуває відеоблогінг. Діти хочуть бути схожими на блогерів, навіть знімати свої. Тут важливо не намагатися припинити на перший погляд безглузде захоплення, а перетворити його на джерело всебічного розвитку. 

Існує безліч блогерів, які не вміють професійно та красиво подавати інформацію, не вміють поводитись перед камерою. А чому б не робити це дійсно якісно, при цьому розвиваючись всебічно?

Саме це можливо в "АБО Дитячій Телешколі". Адже тут діти розвиваються крізь призму телекамери. 

Головний принцип "АБО" - навчання засобом гри. Педагоги обирають ігрові методи та різні прийоми так, що діти навіть не помічають, як у комфортних та невимушених умовах тренують пам'ять, увагу, креативне мислення, розвивають уяву, а ще розвивають свій соціальний інтелект, емпатію, пластику, мовлення. І все це засобом улюбленого заняття - роботи на камеру.

В дитячій телешколі "АБО" діти вчать такі дисципліни, як техніка мовлення, акторська майстерність, робота на камеру, майстерність телеведучого, основи акторської пластики. Раз на два тижні у дітей обов'язково практика - зйомка передачі, а найкраща практика - це участь у виїзних зйомках та інтерв'ю. А наприкінці семестру діти знімають свою курсову роботу на цікаву для них тему. На кожному курсі курсова робота має свій напрямок та формат: стендап, інтерв'ю, репортаж тощо. 

У час розвитку технологій все більшого значення набувають Інтернет-конференції, коли вже не треба їхати до іншого міста на ділову зустріч, дуже важливо вміти поводитись перед камерою. Саме тому телешкола - це не лише розвага із корисними наслідками. Це реальна можливість навчитися тому, що знадобиться дитині у подальшому житті. 

А допоможе дитині у цьому молода команда професіоналів, що дійсно живе своєю справою, команда педагогів, що складається з професійних телеведучих, режисерів, хореографів, вокалістів, акторів. 

Давайте познайомимося з ними ближче й дізнаємось у них, яка головна "фішка" Телешколи "АБО"!

 

Ася Біла

Ася з'явилась у телешколі не випадково, адже вона вчилася з 6 років на театральному факультеті. Тож вона ще змалечку поринула у світ магії кіно та телебачення. А працювати телеведучою почала з 14 років! Її досвід роботи становить більше 10 років. 

"Моя задача як педагога розвивати дитину, не обмежуючи її. Мотивувати - так! Давати можливість проявити себе, своє бачення та індивідуальність! Тут важливо відчувати дитину, її потреби й просто спрямовувати її таланти! Але ніколи не давити авторитетом! Тут не може бути жорстких принципів. Тільки не в цій професії! Бо можна все зруйнувати. Іноді важливий м'який підхід, а іноді дисципліна - в залежності від ситуації. У мене багаторічний досвід викладання. Дуже цікаво, коли зустрічаєш своїх учнів, які вже трохи подорослішали і вже тепер розуміють, для чого була потрібна дисципліна, які вдячні за знання та розвиток."

 

Анна Шкляєва

Для Анни "АБО Дитяча Телешкола" - це справжній спосіб життя! Адже з вона працює із моменту її відкриття. Останні найяскравіші спогади - це поїздки разом із Телешколою у Карпати та у Львів!

Анна - дипломований хореограф та психолог, викладач ораторського мистецтва.

Головним у розвитку сучасх дітей вважає прищеплення поваги до себе та оточуючих та вміння працювати в команді, у будь-якому настрої. А ще важливими якостями вона вважає вміння посміятися над собою та увагу. 

Головний інструмент Анни - це безмежна любов до дітей та увага до їх потреб.

"Мій головний секрет: у будь-якій незрозумілій ситуації... обійми дитину! Це працює!"

 

Роза Аль-Намрі

Роза - дипломовані телеведуча зі стажем роботи журналістом та телеведучою майже 15 років. Зараз є ведучою пост-шоу "Холостяк" та готує інші проекти на телеканалі СТБ. 

Не дивлячись на велику зайнятість, Роза знаходить час на викладання діткам, адже ще до започаткування "АБО Дитячої Телешколи" добре знала її продюсерів, а ще розуміла: це буде чудовий проект для діток та дитячого телебачення!

Роза вчить дітей найголовнішому правилу телебачення - бути собою! Але при цьому не стояти на місці й завжди розвиватися, змінюватися. Роза дуже добре працює із подачею, а також вмінням імпровізувати, підіймати гострі питання та вміти перевозити діалог у потрібний напрямок. 

"Сучасні діти не хочуть готуватися. Вони вважають, що вони прийдуть і все зроблять на місці. Але це не так. Я навчаю дітей правильній підготовці заздалегідь та вмінню передбачити телеситуацію."

 

 Олександра Стельмах

Олександра - режисер. Вона знає весь знімальний процес з усіх боків та все, що пов'язано з публічними виступами. Вона вчить дітей прораховувати на декілька кроків уперед, швидко реагувати, не панікувати, якщо щось йде не за сценарієм, триматися спокійн й не зважати, імпровізувати, а ще бути універсальними. Її головний сенат у роботі - це ставлення до дітей, як до дорослих. Адже це важливо: давати дітям самостійно приймати рішення, підтримувати їх ініціативу, разом із дітьми обирати напрямки руху, спираючись на те, що запалює вогники у їх очах. 

"Діти - щирі. Вони тебе одразу або приймають, або ні. Дорослі можуть робити вигляд, а діти - вони такі, як є, справжні. З ними завжди можна домовитись. Просто важливо, щоб навички до дітей прищеплювались не через силу, а у формі гри - на фізичному рівні. Тоді вони засвоюються краще, а діти почуваються комфортно, але при цьому зростають над собою,"- вважає Олександра. "Діти - це відображення дорослих. У дорослих нерідко спостерігаються різні затиски. У дітей зазвичай їх нема. Але вони можуть з'явитися. Краще це попередити". 

У сучасному світі діти стикаються із великою кількістю інформації. Телешкола формує у дітей "фільтр" для неї. А ще діти вчаться приймати себе й інших, розуміти, що ти хочеш. Головною фішкою Телешколи Олександра вважає людей, що тут працюють: "Кожен - цікава багатогранна особистітсть, ні на кого не схожа, зі своїм досвідом. Тобто цілісність зі збереженням індивідуального! І саме це, на мою думку, дає дітям розвиток у різних напрямках!"