11:42 / 15.12.2017 Общество

Місцеві громади Запорізької області отримали комунальну і медичну техніку

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль вручив представникам місцевих громад регіону комунальну техніку. В  урочистій передачі техніки також взяли участь народні депутати України Ігор Артюшенко, Микола Фролов та Олександр Романовський.

За словами Костянтина Бриля,  придбання цієї техніки дозволить покращити досить проблемну ситуацію з побутовими відходами в селах, яка нині актуальна для всієї України.

- Придбання 29 одиниць комунальної техніки - дуже важливий крок для місцевих громад Запорізької області. Сьогодні ми вручаємо  14 сміттєвозів з об’ємом бункера від 9 до 22 метрів кубічних, 10 вакуумних машин об’ємом 4,5 кубічних метра, три екскаватори-навантажувачі, один самоскид та один гусеничний бульдозер. Для цього з обласного бюджету було виділено 60 млн. 640 тис. гривень. Це значно покращить існуючий стан поводження з побутовими відходами на території області, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За даними Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації, за результатами проведених процедур закупівлі за станом на 13 грудня 2017 до Запорізької області поставлено 21 одиницю техніки (10 найбільших сміттєвозів, 10 вакуумних машин, один самоскид) на суму 42 млн. 912 тис. грн.  До кінця поточного року планується отримати решту вісім одиниць. Тож у підсумку комунальною технікою будуть забезпечені 29 місцевих громад Запорізької області.

Особливо Костянтин Бриль підкреслив, що проголошена Президентом України реформа децентралізації, яку підтримує Кабінет Міністрів України, активно втілюється в життя в Запорізькій області. На сьогодні в регіоні утворено 42 громади із 61, затвердженої перспективним планом. З першого  січня 2018 року в 36 із них діятимуть прямі фінансові взаємовідносини держбюджет-громада. Також  активно надається підтримка і з обласного бюджету. Зокрема, діє Програма підтримки розвитку об’єднаних територіальних громад Запорізької області, згідно з якою в 2017 році кожна ОТГ отримала по 500 тисяч гривень з обласного бюджету. Загалом 24 громади отримали 12 мільйонів гривень.

Отримали подарунки від обласної влади і медики.

- У червні 2017 року ми відкрили обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, що позитивно відбилось на якості надання першої медичної допомоги. Звичайно, ми не оминули увагою і самі швидкі. За ініціативою Запорізької облдержадміністрації на поетапне оновлення парку автомобілів швидкої медичної допомоги в 2017 році виділено 56,5 млн. грн. Загалом у 2017 році придбано 22 автомобілі. З них 19 - повнопривідних швидких, два автомобілі Mercedes класу «С» для санавіації, - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Ключі від нових карет швидкої Костянтин Бриль вручив директору ТМО «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ЗОР Костянтину Малашенку.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю