10:35 / 25.10.2017 Общество

Почни нове життя в ЄС. Можливості імміграції в Словаччину

Семінар проводить словацька група компаній: Lime Life s.r.o., NatAl s.r.o. та DBR

25 листопада 2017 року в конференц-залі «Львівський» готелю «Львів» у Львові відбудеться семінар «Почни нове життя в ЄС. Можливості імміграції в Словаччину». Семінар проводить словацька група компаній: Lime Life s.r.o., NatAl s.r.o. та DBR. Лектори та бізнес-консультанти пан магістр Даміан Онуфер (Damian Onufer – словац.) та пан магістр Олександр Драніков (Oleksandr Dranikov - словац.). Окрім знання імміграційного законодавства Словаччини названі підприємці мають величезний практичний досвід успішного отримання громадянами третіх країн виду на проживання (в подальшому – ВНП) в Словаччині. Йдеться, більшою мірою, про бізнес-імміграцію. Тобто, громадян третіх країн, котрі отримали ВНП в Словаччині за ціллю «підприємництво». В активі магістрів Онуфера та Дранікова є і успішний досвід отримання іноземними фахівцями ВНП в Словаччині за трудовим контрактом зі словацькими фірмами чи державними установами. Легальне працевлаштування українців в Словаччині – з точки зору як претендентів-робітників, так і компаній-агентів, В2В бізнесу – буде одним з окремих обговорень на семінарі.

Більша ж частина часу семінару буде присвячена суто бізнес-питанням:

  • інвестиції в словацьку економіку та гарантії інвесторів, закріплені на законодавчому рівні: податкові пільги та державне фінансове відшкодування;
  • податкова система Словаччини і зручності використання різних правових форм реєстрації підприємств іноземними громадянами, кошторис відкриття фірми в ЄС;
  • набуття дозволу на проживання в Словаччині іноземними підприємцями – вигоди та можливості;
  • використання кредитних можливостей європейських банків іноземними підприємцями – засновниками словацьких компаній;
  • придбання нерухомості та земельних ділянок іноземними підприємцями – засновниками словацьких компаній, комерційне використання цієї нерухомості;
  • можливості працевлаштування через реєстрацію приватного підприємництва;
  • можливості навчання дітей іноземних підприємців, проживаючих в Словаччині;
  • всі інші питання – на запит слухацької аудиторії семінару.

Участь в семінарі для українських юридичних осіб – 1500 грн. з компанії, з можливістю направлення 3 (трьох) осіб від однієї фірми. Участь в семінарі для українських громадян-фізичних осіб – 600 грн. з однієї особи. Ціни наведені з урахуванням ПДВ, оплата можлива на банківський рахунок в Україні. Готівкою безпосередньо на місці проведення семінару можна буде заплатити лише за умови попередньої реєстрації. Ціни наведені без урахування розміщення слухачів в готелях та без харчування.

В ході семінару буде дві кава-паузи, після опиту та погодження з учасниками семінару – можливе влаштування бізнес-ланчу. Кожен учасник семінару отримає в подарунок словацьку sim-картку мобільного оператора T-mobile з 2,5 € на рахунку та англо- російський туристичний довідник «Путешествуем по Словакии». За нинішніх умов скасування роумінгу в країнах ЄС, словацька мобільна sim-картка стає загальноєвропейською, та однією з найдешевших для використання у подорожах Європою. Щодо довідника – то це найдетальніша база даних туристичної індустрії Словаччини. В продажу зараз вже другий додатковий тираж довідника. Для слухачів семінару – в подарунок.  

Детальна програма та таймінг-план семінару – по запиту у вигляді відповіді на e-mail на цей лист-запрошення.  Заявки на реєстрацію, запити щодо додаткової інформації, тощо – по e-mail: alexdranikov@gmail.com , за тел.: +421 910 910 992 – Viber.

Програма семінару «Почни нове життя в ЄС. Можливості імміграції в Словаччину»

24 листопада, п′ятниця

Самостійне прибуття учасників семінару до Львову, розміщення в готелях. З 16 до 17 години, за бажанням учасників, в ресторані готелю Львів знайомство зі словацькими підприємцями організаторами семінару – кава, чай. Неформальне спілкування.

25 листопада, субота

Вступна частина семінару

09.40 – 10.10

Збір, реєстрація учасників семінару в конференц-залі «Львівський» готелю «Львів». Офіційне представлення групи словацьких компаній – організаторів заходу.

Блок I, Економіка

10.10 – 10.20

1.1 Загальна інформація про Словаччину та українську діаспору в цій країні. Статистичні дані щодо економіки Словацької республіки та розвитку виробничих сил. Основні галузі словацької економіки, можливості інтеграції українського бізнесу в якості іноземних підприємців та інвесторів.

10.20 – 11.00

1.2 Ринок житлової та комерційної нерухомості Словаччини. Купівля нерухомості з подальшим комерційним використанням, як простіший спосіб інвестування на стабільному європейському ринку. Законодавство Словаччини щодо продажу нерухомості та землі іноземцям. Практика інвестування в словацьку нерухомість українцями, правові нюанси та типові помилки. Історичний мінімум іпотечного кредитування в Словаччині – 0,95-1,3% річних при кредитах на житло. Можливості користування іпотекою для іноземних підприємців та громадян третіх країн, що працюють в Словаччині за трудовим контрактом.

11.00 – 11.20

Перерва. Перша кава-пауза. Неформальне спілкування.

11.20 – 11 .35

1.3 Сфери інвестування, де передбачені державні дотації для інвесторів. Об′єм власного капіталу та інші умови для отримання державних дотацій. Форми та розмір державних дотацій в Словаччині. Туризм, як одна з галузей де може бути використана державна дотація. Можливості користування бізнес-кредитуванням для іноземних підприємців.

11.35 – 12.00

1.4 Правові форми створення СПД в Словаччині та основи оподаткування. Обов′язкові умови для створення СПД в Словаччині, які мусять виконувати іноземці. Приблизний розрахунок витрат при створенні ФОП та ТОВ.

12.00 – 12.10

Коротка перерва. Неформальне спілкування.

Блок II, Правові засади отримання виду на проживання (ВНП) в Словаччині громадянами України

12.10 – 12.30

2.1 Законні підстави, на яких громадяни України можуть отримати ВНП в Словаччині. Види ВНП в Словаччині. Хто може отримати ВНП по підприємницькій діяльності в Словаччині. Порядок отримання ВНП в Словаччині українськими громадянами:

- через Посольство Словаччини в Україні;

- через відділення імміграційної поліції безпосередньо в Словаччині.

12.30 – 13.00

2.2 Вимоги, щодо отримання ВНП по підприємницькій діяльності в Словаччині:

- для директора ТОВ;

- для приватного підприємця-фізичної особи.

Розрахунок витрат на ФОП, ТОВ в разі отримання ВНП власником підприємства, чи найманим директором в перший рік існування бізнесу. Обов′язковий мінімум, необхідний для створення умов для подальшого продовження виду на проживання ВНП в Словаччині для іноземних підприємців.

13.00 – 14.00

Обідня перерва. Обід за власним вибором учасників. Можливість працювати без обідньої перерви, за домовленістю з учасниками семінару, можливість влаштування спільного бізнес-ланчу з учасниками, за домовленістю*.

14.00 – 14.50

2.3 Розрахунок витрат на ФОП, ТОВ в перший рік існування бізнесу, в разі отримання ВНП власником підприємства, чи найманим директором. Обов′язковий мінімум, необхідний для створення умов для подальшого продовження виду на проживання ВНП в Словаччині для іноземних підприємців.

14.50 – 15.00

Коротка перерва. Неформальне спілкування.

15.00 – 15.15

2.4 Способи фінансування нового ФОП, ТОВ в Словаччині українськими співзасновниками. Як вивезти власні фінанси за умови валютного регулювання в Україні.

15.15 – 16.00

2.5 ВНП в Словаччині по злученню родини. ВНП в Словаччині по навчанню. ВНП в Словаччині у зв′язку з працевлаштуванням. Особливості отримання ВНП у зв′язку з працевлаштуванням. Список документів, необхідних для отримання ВНП з будь якого приводу.

16.00 – 16.20

Друга кава-пауза. Неформальне спілкування. Закінчення програми семінару. Вручення учасникам семінару англо-російських путівників «Путешествие по Словакии» та стартових пакетів словацького мобільного оператора T-mobile.

16.20 – 17.00

Час на запитання та відповіді. Неформальне спілкування.

Від 17 години 25 листопада – 26 листопада

Самостійна програма учасників семінару, ознайомлення з пам′ятками Львову, від’їзд зі Львову.

*- влаштування бізнес-ланчу можливе за умови додаткової оплати. Є пропозиція провести бізнес-ланч у випадку, якщо окрім організаторів семінару, буде ще не менше 10 бажаючих. Опитування щодо доцільності проведення бізнес-ланчу проведуть організатори семінару на етапі перших контактів та попереднього спілкування зі слухачами.