15:20 / 18.10.2017 Общество

Селяни Переяславщини вже шосту годину блокують трасу Бориспіль-Кременчук

Вони вимагають повернути їм їхні земельні ділянки

Мешканці села Світанок (Переяслав-Хмельницький район, Київська область) на знак протесту перекрили трасу всеукраїнського значення Бориспіль-Кременчук.

Селяни вимагають повернути їм їхні земельні ділянки, які за пособництвом голови районної адміністрації Андрія Пряхіна були незаконно передані місцевому фермеру Григорію Пушні.

Розслідування щодо підроблених документів, за якими земля була відібрана у громади Світанку, триває вже четвертий рік і досі не дійшло кінця. Учасники мітингу звинувачують районну владу у корупції та погрозах фізичної розправи зі справжніми власниками землі, а також вимагають зустрічі із головою Переяслав-Хмельницької РДА Пряхіним. Однак на даний момент Пряхін на місце подій досі не з’явився.

Наразі на трасі Бориспіль-Кременчук з боку Переслав-Хмельницького утворилися кілометрові затори. Дорожна поліція направляє автівки в об’їзд через сільську дорогу Пологи-Яненки, однак мешканці Поліг-Яненок заблокували машини у селі. Виключення становлять лише автівки, де є маленькі діти, - їх учасники мітингу пропускають вільно.