16:28 / 17.10.2017 Общество

Без брехні: адвокат підтвердила на поліграфі свої слова про побиття її детективом НАБУ

В НАБУ разом зі своїми друзями-активістами з Ради громадського контролю усіляко намагаються «забути» конфлікт, який виник у зв’язку із побиттям адвоката Аліни Самарець. І, вочевидь, таким чином в НАБУ сподіваються, що про нахабство та відверто не чоловічий поступок детектива Єршова ніхто не пам’ятатиме, якщо три тижні поспіль не згадувати про сам факт такого побиття, й не скликати свою Громадську Раду, щоб прозвітувати про результати службового розслідування тощо. Як про те дуже активно розповідали представник РГК Роман Маселко та інші. Про це повідомляє Zrada.Today.

Про те, що в РГК ніхто нікого в НАБУ не контролює, а радше навпаки – директор Артем Ситник контролює кожен крок та вислів своїх кишенькових активістів, можна було здогадатися й раніше. Але тим не менш така реакція з боку Бюро відверто дивує, бо сподіватись на забудькуватість ЗМІ в наш час якось наївно. Тим більше, що підтверджень ганебної поведінки детектива НАБУ з кожним днем стає все більше.

Зокрема, днями Аліна Самарець вирішила не чекати ще невідомо скільки офіційного завершення службового розслідування стосовно детектива, й довести свої слова усіма можливими способами – зокрема, пройшовши перевірку на так званому «детекторі брехні». Тим більше, що таку пропозицію висловлювали й самі активісти, вихваляючись, що Самарець на це ніколи не піде, бо це доведе «неправдивість її свідчень проти детектива НАБУ». Але сталось не так, як того хотілось НАБУїнам.

Адвокатами Самарець спочатку було направлено до НАБУ  клопотання (електронним зв’язком і поштою) щодо проведення досліджень на поліграфі з уточненням щодо того, що

".... Самарець Аліна Миколаївна має намір дати згоду при наступних умовах:

- При аналогічній згоді детектива Єршова П.А. на застосування щодо нього дослідження на поліграфі;

- Прибор повинен бути сертифікований належним чином і мати відповідні документи;

- Проведення інтерв’ю та інтерпретація його результатів лише фахівцем, що отримав відповідну підготовку та отримав допуск до вказаної роботи.

- Проведення досліджень провести установою та фахівцями, які не мають прямого відношення до НАБУ та Поліції».

І ось таке дослідження було проведене – й воно повністю підтвердило слова адвоката, чого не можна сказати про свідчення детектива Єршова.

Але й тут в НАБУ «включають задній хід» - й мовчать мов риба. Не видно й радісних коментарів на сторінці Фейсбук у Романа Маселко. Здається, все ж таки, вони розраховували на інший результат.

Адвокати не збираються зупинятись на досягнутому – й оскільки Нацполіція вже внесла відповідні відомості про побиття А.Самарець до ЄРДР, а суд визнав її саму потерпілою, то детектив Єршов простим «ай-ай, так більше не треба робити» не відбудеться.

Іван Правдін