17:33 / 26.07.2017 Общество

Палатний: Нічна атака на ринок «Лісовий» – спроба рейдерського захоплення

Погроми торгових рядів на ринку біля метро «Лісова», влаштовані серед ночі групою невідомих осіб із залученням техніки і тітушок, мають всі ознаки рейдерської атаки на приватну власність. Про це заявив народний депутат України Артур Палатний, до якого звернулися постраждалі власники торгових точок.

«Після зухвалої атаки на дрібних підприємців на ринку «Лісовий» змушений брати справу під особистий контроль. Адже коли бульдозерами вночі руйнують торгові точки, а особи спортивної зовнішності все це прикривають, застосовують фізичну силу і розкрадають майно, то це вже не просто тиск на малий бізнес, а неприкрите рейдерство і показові безчинства. Хочу окремо подякувати Нацполіції м. Києва і правоохоронній структурі загалом за оперативну реакцію та професійні дії співробітників, які доводять ефективність і результативність проведеної реформи органів внутрішніх справ», - зазначив Палатний.

За словами народного депутата, дії представників виконавчої служби у свою чергу викликають запитання як правової точки зору, так і з моральної. «Махаючи перед людьми сумнівними документами відбувалося банальне знищення їхнього майна. Не може держава дозволити собі в умовах війни і складної економічної ситуації наступати на дрібний бізнес, а тим більше у неправовий спосіб тиснути на підприємців. Із законністю дій контролюючих структур будемо розбиратися», - сказав він.

Палатний додав, що готує депутатське звернення до Генпрокуратури, Нацполіції та відповідних владних органів м. Києва стосовно порушення прав суб’єктів господарювання на ринку «Лісний» та законності дій осіб, які влаштували там погроми минулої ночі.