15:42 / 27.06.2017 Общество

Депутат Романюк головний херсонський корупціонер?

Корупція є однією з найактуальніших соціальних проблем сучасності. Високий рівень корумпованості України визнано її політичним керівництвом, законодавчим органом, вітчизняними та зарубіжними аналітиками, відповідними міжнародними інституціями. Це явище негативно впливає на різні сторони суспільного життя: економіку, політику, управління, соціальну і правову сфери, громадську свідомість, міжнародні відносини, повідомляє “Херсон Daily”.

Корумповані відносини все більше витісняють правові, етичні відносини між людьми, із аномалії поступово перетворюються у норму поведінки. В останні роки у сфері протидії корупції зроблено досить багато – прийнято спеціальний антикорупційний закон та низку інших законодавчих актів антикорупційного спрямування, схвалено Концепцію боротьби з корупцією, розроблено спеціальну антикорупційну програму, на політичному рівні проголошено курс на посилення протидії цьому злу, запроваджено систематичне проведення на найвищому рівні організаційних заходів за участю керівників правоохоронних та інших державних органів, присвячених питанням протидії корупції тощо. Однак, ці та інші, здійснювані в державі та суспільстві, заходи не привели до відчутних позитивних результатів у справі протидії корупції. Корупція є вигідною справою, як власне для корупціонера (спосіб його збагачення), так і для тих осіб та структур, включаючи насамперед організовані злочинні угруповання, які задовольняють свій інтерес за допомогою корумпованої поведінки чиновника.

Корупція у Херсоні явище не з нових, мова йде про Олега Романюка. Олег Ярославович Романюк – депутат херсонської міської ради та власник агенції з нерухомості «Изумруд», але більше відомий, як «чорний ріелтор» та корупціонер. Журналісти намагалися розібратись з причиною такого ставлення, адже диму без вогню не буває. Все розпочалося тоді, коли Олег Ярославович став депутатом херсонської міської ради. Романюк, ще задовго до набуття депутатських повноважень був в епіцентрі голосних скандалів.

Його агентство «Изумруд» зламало чимало життів. Майже всі шахрайські схеми виглядали таким чином: хитрим шляхом  заволодіти останніми квадратними метрами житла або сотками землі немічних, жителів, які не здатні за себе постояти. Одним з скандалів стала історія, яка пов’язана з наданням кредитів незахищеним верствам населення, у яких потім шляхом обману відбирали останні квадратні метри, а самих людей виганяли на вулицю. Договори оформлялися прямо в офісі агентства «Изумруд», де працюють перевірені люди Романюка, їх цікавила тільки нерухомість, яка була в якості застави. Херсонців обурила та неприємно вразила ситуація з інвалідом, якого позбавили громадянських прав і віддали на піклування тих, хто ... захопив його житло

До редакції видання «ФАКТИ» звернулася 82-річна Зінаїда Кошко. Жінка розповіла, що її дев'яностолітню подругу насильно помістили до психлікарні, щоб відібрати будинок в самому центрі Херсона.

«Сама переконалась: сьогодні полюють за кожною квартирою, за кожним одиноким старим, - написала в своєму листі Зінаїда Леонтіївна. - Проти немолодої жінки об'єдналися відомі в Херсоні адвокати, судді, чиновники - все заради того, щоб заволодіти майном заслуженою городянки. Пізно ввечері її, в психічному плані абсолютно здорову, в нічній сорочці і кімнатних тапочках виволокли з ліжка, заштовхали в карету невідкладної допомоги і відвезли на госпіталізацію. Незаконне поміщення в психіатричний стаціонар карається позбавленням волі, але мені всюди відповідають: мовляв, чинимо відповідно до закону. Як таке може бути?!"

«Рятуй Валю, її кудись тягнуть по асфальту!».

 Що далі буде робити Олег Романюк, та коли безчинство херсонського депутата закінчиться, нікому не відомо. Сподіваємось, що влада покінчить з корупцією не тільки на Херсонщині, але й по всій Україні.