10:00 / 24.04.2017 Общество

Видавництво "Веселка" отримало високошвидкісний інтернет

“Веселка” планує шукати нові способи презентації та донесення своєї продукції до покупців-читачів

Найстаріше видавництво дитячої літератури в Києві та Україні "Веселка" отримало від донатору - компанії Космонова - високошвидкісний інтернет. Щоквартально видавництво видає до 15 нових книг. На партнерських умовах видавництво встановлює сучасну цифрову друкарню, тому для налагодження безперебійного технологічного процесу потрібен стабільний канал зв'язку для обміну даними.

Також варто зазначити, що об’єм книжкових файлів займає багато місця. Наприклад, дитяча книга з ілюстраціями на 48 сторінок може займати до 300 гігабайт пам’яті. Тож якщо в роботі знаходиться кілька книг,  необхідно передавати терабайти даних. Зважаючи на обсяги видавництва, стабільний інтернет – важлива технічна умова. До недавнього часу низька швидкість доступу сповільнювала процес роботи над підготовкою книги до друку.

За словами директора видавництва Олексія Бондаренка, “Веселка” планує шукати нові способи презентації та донесення своєї продукції до покупців-читачів. “Підключення високошвидкісного інтернету - перший крок до зміни структури видавництва, тому телеком-провайдер КОСМОНОВА  як ніколи до речі зі своєю послугою для наших планів з реформування", - прокоментував пан Бондаренко.

На книгах видавництво виросло не одне покоління українських дітей!

Видавництво було підключено в рамках соціальної відповідальності телеком-компанії Космонова. "Веселка" отримує послугу за пільговим тарифом, розробленим провайдером спеціально для соціальних об'єктів.

Довідково: Національне видавництво дитячої літератури "Веселка" засновано більш ніж 80  років тому. Офіційна дата початку діяльності видавництва – 9 березня 1934 року.

Серед видавництв дитячої літератури нашої країни "Веселка" володіє найбільшим досвідом, має славні традиції та історію. За десятиріччя роботи видавництвом випущено понад 10 тисяч назв книжок загальним накладом 1,5 мільярда примірників видань, адресованих дітям різного віку, а також їхнім батькам та педагогам. Книжки виходять переважно українською мовою (99%) та мовами національних меншин України, а також англійською, німецькою, іспанською, польською, болгарською та ін. Видавництво започаткувало немало серій, і серед них такі, що стали легендарними й по праву вважаються символом української дитячої книги: "Казки народів світу", "Дванадцять місяців", "Українській дитині".