17:37 / 11.02.2017 Общество

Виставка "У фокусі подій"

18–21 лютого 2017 року запрошуємо вшанувати відвагу, силу духу й жертовність громадян, які вийшли на мирний протест і віддали своє життя на Майдані (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. 

Виставка "У ФОКУСІ ПОДІЙ" в межах фотопроекту "Human Factor. Last Edition. by Photographers. Ukraine" представить вашій увазі понад 200 світлин фотопроекту "Людський фактор", у тому числі горілих на Майдані, та експонати Музею Майдану).

Українські фотожурналісти переживали революційні події пліч-о-пліч із протестувальниками, фіксуючи незабутні миті: героїчні, драматичні, людські. Інколи вони навіть не усвідомлювали, що їхні знімки стануть історичними, вони просто робили свою справу. Часом вони приходили на Майдан із величезним бажанням зробити такі кадри, які нарешті покажуть Європі і усьому світові, ЩО насправді відбувається в серці їхньої країни. Але здебільшого вони знімали для тих, хто боровся. Вони пам’ятають різкий змінений вектор розвитку країни, внаслідок чого стало непідписання Угоди про асоціацію із ЄС. Вони пам’ятають ніч побиття студентів з 29 на 30 листопада, криваве 1 грудня, ніч штурму з 10 на 11 грудня, парламентський диктаторський день 16 січня і як наслідок – Вогнехрещу з коктейлями Молотова, перші смерті 22 січня і апогей 18-20 лютого, дні Небесної Сотні. Вони пам’ятають, як збиралися депутати на засідання 20 лютого – і як шукали голоси для екстренних рішень. Вони хочуть, щоб усе це пам`ятали і Ви.

Про це "Багнету" повідомили організатори: Музей Революції Гідності / Revolution of Dignity Museum