09:10 / 26.10.2016 Общество

Правоохоронна система недієздатна, розслідування підміняються «шумом» – Ставнійчук

Юрист та політик, голова правління ГО “За демократію через право” Марина Ставнійчук прокоментувала свіжий скандал в Генпрокуратурі, передає "Політика і культура".

Як відомо, Генпрокурор Юрій Луценко забрав кримінальні економічні справи проти колишнього президента Януковича в управління спеціальних розслідувань ГПУ. У відповідь начальник цього Управління Горбатюк заявив, що конфлікт виник через його небажання виконувати протизаконні накази.

Есперт Венеційської комісії Марина Ставнійчук вважає, що цей скандал є черговим підтвердженням неспроможності правоохоронців професійно розслідувати справу. «Ми спостерігаємо повну девальвацію правоохоронної системи. – Підкреслює Ставнійчук в ефірі каналу NewsOne. – Вона є недієздатною.

Всі спроби гучних реорганізацій, публічного з’ясування стосунків, свідками яких ми є сьогодні – це спроби підміни реальних справ «шумом».

Бо через майже три роки після Майдану, Генпрокуратурі та МВС просто немає про що звітувати: жодне розслідування злочинів під час Революції Гідності не дало результатів».

Політик вважає, що розслідуванню справ, пов’язаних із злочинами під час Революції Гідності, заважають політичні спекуляції.

«Аби розслідування злочинів на Майдані мало результат, потрібно, щоб було проведене фахове розслідування! Без політичних спекуляцій і піару. Але на фоні абсолютного непрофесіоналізму піар став єдиним засобом існування влади» – констатує Марина Ставнійчук.