14:09 / 04.10.2016 Общество

Повний провал уманського міського голови

1-2 жовтня 2016 провінційне місто в центрі Черкащини- Умань святкувало два свята - день народження міста та Рош га-Шана (Новий рік іудеїв-хасидів).

Умань відзначає 400-річчя від часу першої писемної згадки про місто. Попри гучну дату та пишність дійств, не оминуло уваги те, що до міста не завітали поважні запрошені гості – не було жодного народного депутата і, навіть, Голови Черкаської ОДА. Хоча, згадуючи, минулий (не ювілейний) рік – святкування відбувалося за активної участі перших осіб.

Враховуючи, що до ювілею місто готувалося цілий рік та було заплановано багато заходів, мабуть, пряме ігнорування запрошень міського голови Олександра Цебрія першими особами невипадкове. Зробивши аналіз та звіт міського голови за рік, висновок очевидний: ПОВНИЙ ПРОВАЛ ОБІЦЯНОК:

Уманський водоканал : 65 метрів нового трубопроводу – не вирішили нагальну проблему уманчан, так як якість води не покращилась. І уманчани вже другий рік поспіль скаржаться на жахливу воду, яка має неприємний запах;

Додаткове фінансування з Державного бюджету на реконструкцію скверу імені Тараса Шевченка та побудову фонтану зі звуковим та світлолазерним шоу. Дійсно «нагальне» питання для уманчан, коли в місті є ряд медичних, освітніх, дорожніх проектів, сприяти на виділення коштів для фонтанів.

Можна провести читачу аналіз ще багато яких проектів, але найцікавішим являється саме ж святкування урочистої дати. А проходило дійство в ресторані «Застава», що на Уманщині. За наявною інформацією, це найдорожчий ресторан у місті. Міський голова запросив на святкування аж 120 чоловік, тобто святкування обійшлось на суму не менше ніж 120 тис. грн. Ось на що витрачаються податки , які сплачують до місцевого бюджету місцеві жителі.