16:18 / 26.08.2016 Общество

Провокативні дії суддів щодо Тальнівського комбінату хлібопродуктів

Тальнівський комбінат хлібопродуктів - найбільше в Україні підприємство, що займається переробкою борошна, експортує за кордон 22% від виробленого борошна в Україні через ряд корупційних схем було незаконно передане у приватні руки відомому одіозному бізнесмену-рейдеру Черкаської області Олександру Короткову та його приватним структурам, пише censor.

15 липня 2015 року у Вищому господарському суді України відбулось слухання справи щодо законності застосування процедури ліквідації та передання у приватну власність Тальнівського КХП одіозному рейдеру, депутату Черкаської обласної ради Олександру Короткову. Постановою ВГСУ по справі № 925/64/14 залишено в силі постанову Київського адміністративного господарського суду від 02.03.2015 року та визнано неправомірним і відповідно скасовано рішення виконавчого комітету Тальнівської міської ради № 36 від 19.02.2010 року «Про оформлення права приватної власності на об'єкти нерухомості Тальнівського КХП». Рішенням суду фактично визнано, що Дочірнє підприємство Державної акціонерної компанії «Хліб України» «Тальнівський комбінат хлібопродуктів» - це державне підприємство, яке внесено в перелік державних підприємств, що не підлягають приватизації, не може бути відчужене, вилучене, передане до статутного капіталу господарських організацій і щодо такого майна не можуть вчинятися дії, наслідком яких може бути їх відчуження. Сторона, що представляла ТОВ «КХП Тальне» на слуханні була відсутня, що свідчить про «правомірність» дій рейдерів.

Але донецький олігарх Коротков намагається будь-що скасувати постанову Київського адміністративного господарського суду від 2 березня 2015 року. Адже Тальнівський КХП для нього - золота жила. В 2014 році Олександр Коротков отримав дохід із підприємства - 322 мільйони гривень. З усієї суми заплатив 2 мільйони 700 тисяч гривень податків, або 0,8%. Тоді, як державні КХП по 32% від доходу, через що держава отримала мільйонні збитки.

Програвши касацію у Вищому господарському суді, невтомний позивач Коротков подає позов "за нововиявленими обставинами" до Київського апеляційного господарського суду. І тут дивує поведінка суддів, у складі колегії суддів: головуючого - Ільєнок Т.В.,

- Станіка С.Р., Отрюха Б.В. , які постановили Ухвалу про прийняття! апеляційної скарги до провадження від 19 липня 2016 року. Суд по даній Ухвалі перенесли на 1 вересня 2016 року.

Виникає риторичне запитання: "Чи не "на користь" державі працюють наші судді?!

Я, як народний депутат вже не перший рік контролюю питання відносно збереження Тальнівського КХП у державній власності. Тому мною були направлені депутатські звернення до Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства аграрної політики та продовольства України з проханням взяти під контроль дане питання та вжити заходи реагування в межах компетенції.