13:08 / 18.03.2016 Общество

Смак успіху, або як навчити дитину щодня ставати кращою версією самого себе

Авраам Лінкольн – 16-тий президент США свого часу сказав: «Ким би ви не були – будьте найкращими!», і неважливо – яку посаду ви займаєте, або яку соціальну роль виконуєте, головне – усе робити якісно і максимально досягати успіху. Подібні тези нині ми з вами чуємо щодня, а фраза «Станьте кращою версією самого себе» вже, мабуть, точно стала настільною для тих, хто прагне бути попереду. Тайм-менеджмент, особистісний розвиток, лайфхаки – слова, без яких нині складно уявити успішну людину. Утім з чого ж починається цей самий успіх? З диплому престижного вишу? З першої зарплати? Чи, можливо, з керівної посади? Насправді, усе набагато простіше. Успіх починається з першого кроку, з того самого, який іще так невпевнено робить малюк міцно стискаючи долоню мами або тата. Й ось тут відбувається найголовніше – не проґавити особливий момент і помітити: в якій саме сфері ваша дитина може стати найуспішнішою!    

Звісно, відразу з’ясувати, а якими ж талантами володіє ваш малюк складно. У будь-якому разі – це процес поступовий, утім зробити його для себе простішим цілком реально. Для цього варто скористатися порадами психологів, на яких вдалося виховати вже не одне покоління. До них належить і відомий американський дослідник Говард Гарднер, який упевнено стверджує: «Ти можеш більше, аніж ти думаєш», і саме ця фраза може стати девізом вашого спілкування зі своєю дитиною.

Головне знати, в якому напрямку рухатися. І тут для вас стане у нагоді типологізація інтелектів, у межах якої американський психолог розрізняє 9 його видів: вербальний, музичний, логічний, образний, тілесний, соціальний, внутрішній, природний та філософський. Який з них найважливіший? А найважливішого немає, кожний по-своєму з того чи іншого боку характеризує людину.                                                                                                            

Щоправда, з-поміж усіх 9-ти видів – найбільш необхідним для активної соціологізації та розуміння себе – як вагомої частини суспільства – є інтелект соціальний. Саме він відповідає за лідерські якості, за вміння переконувати свого співрозмовника і вести за собою.

Для успіху в майбутньому – це життєва необхідність. І тут постає запитання: а де та яким чином цей соціальний інтелект розвинути? Вдома – досить обмежене коло спілкування, в дитячому садочку чи школі – у звичайному навчальному закладі навряд чи знайдуться спеціальні курси, на кшталт ораторського мистецтва, техніки мовлення, чи акторської майстерності. Вихід – є, і це дитяча телешкола «АБО», саме там не тільки визначать, який з 9-ти інтелектів у вашої дитини розвинений найкраще, а й допоможуть цей самий інтелект піднести до найвищого рівня!

Ба більше – не зважаючи на те, який з інтелектів буде домінувати, розвиток саме соціального – наш пріоритет! Викладачі телешколи легко і невимушено навчають чітко говорити, гарно подавати будь-яку інформацію і при цьому виглядати впевнено навіть у непередбачувані моменти! 

Отже, якщо хочете, аби ваша дитина пізнала смак успіху уже сьогодні – двері телешколи «АБО» відчинені для вас!