20:26 / 02.09.2015 Общество

Поблизу Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченко» діє злочинне угрупування

У зв’язку з численними зверненнями мешканців Звенигородського району та міста Ватутіне до ГО «Депутатського контролю» та ГС «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» про знищення дубів 21.08.2015р. було здійснено виїзд на територію Богачівської селищної ради та започатковано громадську експертизу.

У розслідуванні прийняли участь представники правоохоронних органів,  депутати, ЗМІ та місцеві мешканці.

У ході перевірки, було оглянуто чотири захисних лісових насаджень біля національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченко». Експертна група була вражена побаченим – були виявлені десятки пнів нещодавно зрізаних дерев та недавно зрізані стовбури дуба об’ємом приблизно до 10 кубів (!). Ділова деревина вирізається кілометрами та вивозиться у невідомому напрямку злочинним угрупуванням.

В цей же день, представниками експертної групи було задокументовано на наш погляд несанкціонований вивіз деревини, вантажна машина, яка з’явилась  перед нами із лісу намагалася одірватися на великій швидкості. Після зупинення автомобіля, і перевірки документів виявилося, що документи були виписані три дні потому, то ж, не відомо скільки водій зробив «ходок» за лісом за одними ж і тими ж документами.

На нашу думку знищення лісових насаджень стало можливе через неналежне виконання посадовими особами Державної екологічної інспекції у Черкаській області своїх безпосередніх посадових обов'язків.

Зі слів місцевих жителів, активізація на території Богачівської селищної ради лісосмуги такої злочинної діяльності відбувається за мовчазної згоди Лещенко П.А. починаючи з квітня цього року, після поновлення на посаді начальника Державної екологічної інспекції у Черкаській області - Клименка М.Г.

Повідомлення, на офіційному сайті Держекоінспекції у Черкаській області про те, що вони «оперативно заднім числом» знайшли всього 14 зрізаних дерев м’яко кажучи не відповідає дійсності. Оскільки тільки в одній захисній лісосмузі громадськість виявила понад 40 зрізаних дерев дуба.  

Громада бере під пильний контроль розслідування злочинної схеми правоохоронними органами та чекає на її звітність у найкоротші терміни!

Всі зібрані матеріали направлені до УМВС України в Черкаській області, Прокуратури Черкаської області та УСБУ в Черкаській області.

Про вказане також проінформоване профільне Міністерство та направлено звернення на ім’я прем’єр-міністра України.

Ця публікація є офіційним повідомленням для правоохоронних органів для проведення негайних слідчих дій щодо вчинення кримінального правопорушення та притягнення винних до відповідальності.