10:15 / 24.08.2015 Общество

Терорист Гіркін заробив на війні в Україні великі статки

Залучаючи жертводавців бойовик відправився в турне по містах Росії, в якому його супроводжували однодумці і піар-консультанти.

Місяці бурхливої діяльності на Донбасі допомогли "головкому Новоросії" Гіркіну сколотити репутаційний актив, який тепер успішно конвертується в живі гроші.

Про це пише "Новая газета", інформує УП.

Повернувшись з війни, Стрєлков-Гіркін створив громадський рух "Новоросія", через яке налагоджений збір коштів в рамках, як заявлялося, надання гуманітарної допомоги Донбасу і іншим областям південного сходу України.

"Рух буде будуватися виключно на добровольчих засадах, до нас зможе приєднатися кожен - і монархіст, і комуніст", - розповідав Гіркін.

Залучаючи жертводавців бойовик відправився в турне по містах Росії, в якому його супроводжували однодумці і піар-консультанти. Зокрема, в Пєрмі фотографи виявили Гіркіна, який пересувався в кортежі з двох Mercedes S500.

За короткий час рух Гіркіна став найбільш відомим і заможним, при цьому незалежним від Кремля "фондом підтримки" Донбасу.

Як розповіла журналістам його колишня дружина Віра Гіркина, рух розпоряджається сьогодні мільйонами рублів.

"Він зірвав куш на цій війні, і рух "Новоросія" його головний проект", - заявила вона.

Також дружина розповіла, що за компанію в Слов'янську Гіркіна "винагородили дуже щедро".

"Не знаю, прийняв він їх чи не прийняв, але мова могла йти про 15 мільйонів рублів. В цілому фонд, наскільки мені відомо, працює успішно, але кошти йдуть і наліво", - заявила вона.

За словами Гіркіної, частина "гуманітарної допомоги" осідає на кордоні Росії та Донецької області й далі йде вже товаром.

 "Люди вивертають кишені, щоб допомогти Донбасу. А в підсумку на "гуманітарці" роблять комерцію. Для Ігоря матеріальні блага ніколи не були важливі, він не був жадібним і не любив злодійства. Але тепер він на це закриває очі", - повідомила екс-дружина бойовика.

Як пише газета, сама Віра Гіркіна з двома дітьми живе зараз у Ростовській області. Каже, що вирушила туди за наполяганням екс-чоловіка.

"Нас відправили сюди з початком війни, Гіркін зажадав сидіти і не рипатися, так він турбувався нібито за нашу безпеку. Але проблема полягає в тому, що Ігор, ставши багатим, фактично кинув нас. Неможливо сидіти і не рипатися, коли ти з мінімумом коштів і двома дітьми, один з яких хворіє", - поскаржилася вона.

У відповідь на прохання журналістів прокоментувати наведені відомості прес-секретар Стрєлкова-Гіркіна Анастасія Михайлівська заявила наступне:

"Ігор Іванович не коментуватиме цю маячню. Інформація про 15 мільйонів є брехнею, як і те, що Віра живе в Ростовській області. Віра живе за місцем прописки у своїй квартирі в Хімках. Краще скажіть, навіщо ви це пишете все? Вас адже вже в Донецьку били, а знаєте, скільки зараз в Москві всяких "ополченців" неадекватних ходить?"