11:36 / 12.08.2015 Общество

Начальник обласної Держекоінспекції забудовує санітарну зону біля Дніпра – для простого люду 100 метрова зона, для Клименко М. – 5 метрова..!

В зв’язку з численними скаргами від населення щодо непродуктивної роботи Державної екологічної інспекції в Черкаській області, громадськість вирішила розпочати власне розслідування найбільш резонансних питань, а саме 6 серпня 2015 року представники громадських організацій міста Черкас, ЗМІ та депутат районної ради провели власну громадську експертизу. Зокрема, чи дотримується інспекція вимог користування земельною ділянкою по вул. Набережній, 40 та базою, яка за своєю статутною діяльністю повинна проводити відповідні перевірки зі збереження екології.

Представники громадського активу прибули на територію бази, де виявили капітальну 2-поверхову цегляну будівлю, що знаходиться в 100-метровій санітарній зоні (лише за 5 метрів від Дніпра). Зі слів начальника служби охорони Валерія Криворучка, на першому поверсі  зберігається виробниче обладнання інспекторів екології, риболовецькі сітки, та інший інвентар Держекоінспекції, вилучені у браконьєрів; на другому поверсі – побутові приміщення для відпочинку персоналу.

На думку громадськості, порушення щодо будівництва адмінприміщення на території виробничої бази Держекоінспекції містить ознаки злочину, передбаченого ст.197-1 Кримінального кодексу України, бо навряд чи може існувати законний дозвіл на забудову санітарної зони річки Дніпро.

Представники громадських організацій обурені діями керівника та працівників обласної Держекоінспекції. З цього приводу вони офіційно звернулись до очільників обласної прокуратури, міліції та податкової інспекції з проханням відреагувати на факти неправомірної діяльності збоку Миколи Клименка та його підлеглих.

Відеоматеріали громадської експертизи: