08:42 / 10.07.2015 Общество

Аваков узяв до себе на роботу сиделицю московського СІЗО

З дев'яти років стажу держслужби вісім років Тищенко провела не на держслужбі, а в Лондоні, Франції та московському СІЗО.

Депутат БПП Сергій Лещенко заявляє, що начальниця нового управління МВС Олена Тищенко значилася на роботі в Раді близько 9 років, хоча більшу частину часу жила за кордоном.

Про це політик написав на своїй Facebook-сторінці.

"Представляючи Тищенко, міністр Арсен Аваков написав, що вона працювала в комітеті Верховної Ради України з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією. Справа в тому, що я є членом цього комітету. В апараті її не пам'ятають. Точніше, пам'ятають, але з дуже своєрідного боку", - зазначив Лещенко.

"Пані Тищенко значилася на держслужбі як фахівець комітету Верховної Ради з березня 2005 року по квітень 2014 року. Тобто дев'ять років. З цих дев'яти років Тищенко реально працювала...менше року. А інші вісім років вона жила в Лондоні, оформляючи собі декретні відпустки у Верховній Раді. Паралельно працювала юристом афериста Аблязова, ховалася від правосуддя, перебувала в московському СІЗО і так далі. І весь цей час значилася у Верховній Раді", - додав він.

"Іншими словами, з дев'яти років стажу держслужби вісім років Тищенко провела не на держслужбі, а в Лондоні, Франції та московському СІЗО. І тепер вона буде відповідати за співпрацю із західними спецслужбами із повернення вкрадених активів. Вам не смішно?"- написав Лещенко.