16:41 / 25.06.2015 Общество

Невідома громадянка Росії хапнула собі ділянку біля Дніпра та побудувала палац (ФОТО)

Громадянка Росії із Саратова Олена Розовик безкарно захопила землю ринковою вартістю на мільйони гривень на березі Дніпра в Оболонському районі.

Депутат Київради від "УДАРу" Олена Єскіна заявляє, що Київська адміністрація готується передати безкоштовно у власність громадянці Росії самовільно захоплену ділянку на березі Дніпра.

Як повідомляє "Київська правда", про це депутат написала у Фейсбук. За словами Єскіної, громадянка Росії із Саратова Олена Розовик безкарно захопила землю ринковою вартістю на мільйони гривень на березі Дніпра в Оболонському районі.   

Там, у порушення норм Земельного та Водного кодексів України, у відстані 30 м від води самовільно побудувала замок з басейном вартістю до 3 мільйонів доларів. Єскіна запевняє, що ця громадянка Росії захопила на Оболоні землю і вибудувала замок біл Дніпра

"А чиновники КМДА, замість того, щоб застосувати відповідні заходи реагування, передбачені чинним законодавством, для звільнення київської землі, підготували документи для БЕЗКОШТОВНОГО надання самовільно захопленої земельної ділянки у власність зазначеній громадянці Росії", - обурилася Єскіна.

Вона додала, що за дорученням робочої групи при земельній комісії, вивчила зазначену ситуацію і обґрунтувала свою доповідь.

"Вулиця 2га Лінія, ділянка 17а, кооператив "Чорнобилець", Оболонський район", - написала Єскіна

"Але на останньому засіданні земельної комісії незважаючи на обіцянки її голови  Володимира Прокопіва не розглядати це питання без мого звіту, воно було винесено та проголосовано!!!", - наголосила Єскіна.

"Більше того, адвокат росіянки після багатьох невдалих спроб зі мною домовитися, написав скаргу, звинувачуючи мене у корупційних діях через мою нібито підвищену зацікавленість у зазначеному питанні та готує позов на кругленьку суму через нібито перешкоджання реалізації законних інтересів російських "дачників", - додала депутат.

Водночас Єскіна запевнила, що як представник інтересів територіальної громади Києва і надалі буде робити все від неї залежне, щоб не допустити зазначеного правопорушення.

"Друзі, яка Ваша думка, що робити з "нещасними" дачниками – чи віддавати їм берегову зону загального користування рекреаційного призначення?", - запитала користувачів соцмережі депутат.

Сама Єскіна вимагає звільнити земельну ділянку від самочинного будівництва за рахунок власника та привести ділянку у первинний стан.

"До моменту демонтажу – передати зазначену земельну ділянку в оренду за орендною ставкою, наприклад, у 10 разів вищою ніж передбачено, що стимулюватиме власника до найшвидшого знесення самочинно побудованого об'єкту", - підсумувала депутат.