11:54 / 22.05.2015 Общество

Колишні "регіонали" через суди повертають собі власність

Сьогодні на острові знаходиться котеджне містечко закритого типу.

Син екс-міністра охорони здоров’я Ігор Богатирьов залишається власником 0,46 га землі на острові в селі Плюти під Києвом.

Як пишуть "Наші гроші", про це свідчить витяг із реєстру майнових прав.

У 2007 році Українська міськрада Обухівського району прийняла рішення, на підставі якого чотирьом громадянам видано держакти власності на земельні ділянки площею 2,70 га. Ці ділянки розташовані на острові та у прибережній захисній смузі річки Козинка.

У 2010 році Ігор Богатирьов придбав кілька цих ділянок загальною площею 0,54 га. З них 0,46 га – для будівництва та обслуговування житлового будинку і господарських будівель та 0,08 га для сінокосіння.

Сьогодні на острові знаходиться котеджне містечко закритого типу. Вартість ділянок в ньому становить $18 тис. за сотку.

25 листопада 2014 р. Обухівський районний суд витребував на користь держави земельну ділянку площею 0,46 га як таку, що належить до земель водного фонду і не може перебувати у приватній власності. Проте в лютому цього року Ігор Богатирьов подав апеляцію і виграв її.

Також на прохання Богатирьова суд зняв з ділянки арешт, який було накладено ще в вересні минулого року для забезпечення позову.

За даними реєстру майнових прав, на ділянці знаходиться житловий будинок площею 475 кв.м., гостьовий будинок майже 402 кв.м., будинок охорони, господарські будівлі, навіси і альтанки.

Із жовтня минулого року екс-мінстр охорони здоров’я Раїсу Богатирьову перебуває в розшуку за підозрою у розкраданні 6,5 млн грн. у 2012 році на закупівлях ліків та медобладнання. У квітні суд заочно заарештував Богатирьову. Відомо також, що суд арештував квартири і будинки Раїси Богатирьової та її чоловіка.

Нагадаємо, що 21 жовтня 2014 року екс-голову МОЗ Богатирьову оголосили в розшук по Україні за підозрою у розкраданні бюджетних коштів на суму 6,5 млн грн у 2012 році під час закупівель імунобіологічних препаратів, лікарських засобів та медичного обладнання. За інформацією прокуратури, Богатирьова діяла «за попередньою змовою з групою осіб». Із 9 січня 2015 року екс-міністр перебуває у міжнародному розшуку Інтерполу.

У квітні 2015 року суд заочно заарештував Богатирьову.