11:02 / 15.05.2015 Общество

«Депутатський контроль» домігся звільнення очільника Одеської митниці Передерія

Перед новим головою стоятиме важливе завдання - зруйнувати корупційні схеми в структурі.

Очільник Одеської митниці Володимир Передерій звільнений  з посади. Завтра член МДО «Депутатський контроль», народний депутат України  Максим Поляков та інші парламентарі виїдуть в Одесу на представлення нового керівника митниці в регіоні.

«Перед новим головою стоятиме важливе завдання -  зруйнувати корупційні  схеми в структурі. Це дозволить вивести бізнес з тіні та сприятиме наповненню державного бюджету», - наголосив Максим Поляков.

До цього «Депутатський контроль» неодноразового вимагав від керівництва ДФС усунути від виконання обов’язків Володимира Передерія у зв’язку з наявністю у його діях корупційної складової. Прокуратура Одеської області навіть відкрила кримінальне провадження за ст.364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем) проти Передерія. Втім, попередній керівник ДФС Максим Мокляк ігнорував кричущі факти зловживань начальника  Одеської  митниці.

Тож, «Депутатський контроль» вдячний  новопризначеному керівнику Державної фіскальної служби України Роману Насірову та головному митнику України Костянтину Лікарчуку за оперативне реагування на надані їм факти корупційних дій з боку Володимира Передерія.

Нагадаємо, 12 квітня під час зустрічі з членами МДО «Депутатський контроль» Роман Насіров пообіцяв звільнити всіх начальників митниць задля викорінення корупційних схем, за якими вони звикли жити роками.

МДО «Депутатський контроль» засновано 9 грудня 2014 р. у Міжнародний день боротьби з корупцією. До складу об’єднання входять 14 народних депутатів, які представляють всі 5 фракцій коаліції. Співголовами об’єднання від фракцій є Степан Барна, Геннадій Кривошея, Руслан Сидорович, Денис Силантьєв та Вадим Івченко. Головними завданнями МДО є контроль за діяльністю органів влади всіх рівнів, боротьба з корупцією, підвищення ефективності держаного управління та створення прозорих умов для розвитку підприємництва в Україні. «Депутатський контроль» відкритий до співпраці з громадськістю, медіа та представниками місцевого самоврядування.